Acum citesti
Noul Bianchi Methanol CV primește cadru din carbon ce absoarbe vibrațiile

2017-bianchi-methanol-CV-countervail-hardtail-mountain-bike-1Fibra de carbon laminată cu tehnologia Countervail, provenită de la NASA, nu este o noutate în gama Bianchi, ea fiind deja folosită la cursiera de anduranță Infinito, modelul Aquila de contratimp și la cursiera ultralejeră de cățărare Specialissima. În 2017 însă acesta își face intrarea în lumea MTB-ului pe modelul hardtail de competiție Bianchi Methanol CV. Materialul amortizează vibrațiile apărute în cadru, oferind ciclistului un control mai bun și un comfort superior. Capacitatea de absorbție a vibrațiilor este cu 80% mai bună decât la fibra de carbon normală.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike11Materialul vâscoelastic Countervail este laminat între straturile de carbon și efectiv anulează vibrațiile care nu se mai întind în materialul cadrului. Se știe deja că vibrațiile sporesc oboseala ciclistului, așa că tehnologia permite pedalatul mai eficient și pe distanțe mai lungi.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike02Tot cadrul Methanol este construit din fibră CV, acest lucru fiind combinat cu seatstay-urile aplatizate care ajută și ele la amortizarea șocurilor.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike05Fiind un model de competiție, cadrul are un monobloc de tip BB92, zona headtube-ului este voluminoasă iar chainstay-urile sunt foarte scurte, de doar 429 mm.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike01Tuburile cadrului au o secțiune cu muchii ascuțite, ceea ce sporește rigiditatea torsională. Toate cablurile și furtunele sunt rutate intern.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike06Există porturi atât pentru transmisie mecanică cât și electronică, în plus putând fi montat deraior față cu prindere standard sau sideswing. Cadrul este pregătit și pentru tijă reglabilă cu rutare internă. Dacă nu este instalat deraiorul față, un capac acoperă zona de prindere.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike10În rest cadrul nu are mari modificări față de versiunea anterioară. Tija de șa integrată a fost înlocuită cu una de 27.2, ceea ce face bicicleta mai ușor de transportat și mai confortabilă, dar adaugă câteva grame.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike04O altă mare schimbare este folosirea butucului Boost pe spate.

2017-Bianchi-Methanol-CV-vibration-damping-hardtail-race-mountain-bike12Bicicleta va fi disponibilă în patru mărimi: 15, 17, 19 și 21, momentan doar în versiune cu roți de 29. Încă nu se cunosc prețurile și echiparea exactă a modelelor.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului și a importatorului în România.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 15 =