Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie,…
Mullet Cycles e o marcă dedicată producției de biciclete MTB cu roți de dimensiuni diferite, proiectate astfel de la zero. Aceștia au lansat o versiune din aluminiu a modelului lor hardtail pentru teren extrem. Mullet Honeymaker AL este o versiune un pic mai ieftină decât cea originală din titan.
Bicicletele Mullet Cycles sunt proiectate de la zero pentru folosirea de roți de dimensiuni diferite, asta însemnând că practic nu pot fi folosite alte combinații, două roți de 29 sau două e 27.5. Bine, ultima variantă se poate încerca, dar ar afecta grav geometria bicicletei.
Geometria folosită este numită de Mullet Cycles ”Dirt Bike Geometry” și la momentul lansării modelului Honeymaker din titan în 2019 a fost una dintre cele mai îndrăznețe de pe piață. În loc să conțină valori în mm și grade, avea notate mesaje subiective cum ar fi ”Whip it to ya” sau “Don’t fool yourself” la parametrii cum ar fi lungimea chainstay-urilor sau unghiul furcii.
De data asta ei au cedat presiunii industriei și au publicat și câteva valori pentru mărimile S-L în unități clasice. Mullet Honeymaker AL primește aceiași geometrie ca modelul din titan, cu reach conservator, între 398 și 445 mm.
Seat tube-urile sunt foarte scurte și permit montarea de tije dropper de 175 mm pe toate mărimile. La S acesta este de 368 mm iar la L ajunge la 457 mm. Nu sunt publicate date despre unghiul furcii și al tijei, dar după imagini pare că primul este de aproximativ 66 de grade.
Nici lungimea chainstay-urilor nu a fost făcută publică, dar oricum au o formă ciudată. Practic atât chainstay-urile cât și seatstay-urile nu sunt atașate de seat tube ci îl ocolesc și se duc până la downtube și top tube. Acest lucru în combinație cu butucul spate Boost de 148 mm fac posibilă folosirea anvelopelor de 3.0.
Mullet Honeymaker AL e proiectat pentru a fi folosit cu furci de 140 mm, dar Mullet Cycles spune că se pot folosi și modele de 150 și 160 mm, dar cu un offset de maxim 44 mm.
Cadrul din aluminiu folosește cuvete ZS 44/56, monobloc clasic filetat de 73 mm și are prinderi de chainguide ISCG 05. Cadrul e optimizat pentru transmisii 1x cu foi de maxim 38T.
Prețul cadrului Mullet Honeymaker AL este de 1495$, dar există o ofertă specială la precomandă la doar 1000$, ceea ce face noul cadru din aluminiu cu 599$ mai ieftin decât cel original din titan. Este disponibil în culorile Pisgah Green, Icycle Blue, Vintage White, Holeshot Silver, Bass Boat Black sau RawDog.
Pe lângă sigla standard Mullet Cycles din bronz, producătorul oferă posibilitatea de upgrade la metale prețioase. Pentru un preț suplimentar de 275$ se poate opta pentru o siglă 100% din argint Sterling, dar nu e tot…
Pentru 350$ în plus se poate alege o siglă placată cu aur de 24K! Iar topul e o siglă complet din aur de 14K pentru un preț suplimentar de 800$! Mullet Cycles spune că aceste sigle sunt produse manual de cei mai buni bijutieri din New York City și că în funcție de umiditatea mediului, acestea vor lua culori unice pentru a da un aspect deosebit bicicletei clasice!
Mai multe detalii găsiți pe pagina producătorului.
Informații de pe bikerumor.com
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.