Acum citesti
Pegas a lansat noul fat bike mtb Suprem

Joi 15 decembrie, Pegas a lansat noul lor mtb Suprem. Bicicleta este un fat bike echipat cu anvelope foarte mari de 26×4.0. Diametrul acestor anvelope este aproape identic cu cel al unei biciclete 29er. Bicicletele fat au fost gândite la origine, să fie super eficiente pe zăpadă și nisip însă de-a lungul anilor acestea au devenit din ce în ce mai versatile fiind utilizabile acum aproape în orice situație.

pegas suprem mtb fat bike 01

Noul Pegas Suprem arată foarte bine fiind echipat cu un cadru din aluminiu 6061. După forma și curbele pe care le are, aliajul pare a fi hidroformat, fapt care îi permit asemenea forme, dar și o greutate mai mică. Restul echipării nu este deloc de neglijat fiind de cele mai multe ori peste medie. Vorbim de transmisie modernă 1×10 cu shifter și schimbător spate Microshift XLE, frâne mecanice pe disc Tektro Aries cu discuri eficiente de 180 mm față și spate, pinioane Microshift 10v,  foaie Lasco 30t interschimbabilă și cu BCD mic, lanț KMC cu quick link, cockpit UNO, șa Velo, anvelope CST BFT 26×4.0, pedale platforma Neco.

Nu în ultimul rând noul Suprem vine cu furcă cu suspensie mecanică de 10 cm. Furca nu este un brand name cunoscut însă dotata fiind cu așa ceva bicicleta devine mai versatilă fiind utilizabilă nu doar pe zăpadă ci și vara pe uscat.

Greutatea pe care am măsurat-o noi este de 17,25 kg, cu tot cu pedalele platformă furnizate, iar potrivit specificațiilor oficiale greutatea maximă a ciclistului poate fi de 120 kg. Pegas Suprem este disponibil într-o singură dimensiune de cadru de 17”, două culori roșu și verde și are un preț anunțat de 2.999 lei. La momentul publicării acestui articol prețul era redus la 2.399 lei.

La redacție avem una bucată Pegas Suprem și vom reveni în curând cu detalii despre echipare și ținuta de drum.

pegas suprem mtb fat bike 06

Vezi Comentarii (5)
  • Haideti….”Nu în ultimul rând noul Suprem vine cu furcă cu suspensie mecanică de 10 cm. Furca nu este un brand name cunoscut însă dotata fiind cu așa ceva bicicleta devine mai versatilă fiind utilizabilă nu doar pe zăpadă ci și vara pe uscat.”…….

    Un pic de simt critic n-ar strica, ca aici: http://www.freerider.ro/category/teste/furci-si-amortizoare

    Am inteles ca hidroformarea e super, Michoshift e super, dar sa spui si ca furca aia no-name e super……e cam mult.

  • Salut. Nu vad in articol cuvantul „super”. In schimb vad „versatil”. Versatil inseamna ca poate sa faca mai multe. Mai multe inseamna ca poate sa mearga nu doar pe zapada (lina) ci si pe coclauri gen poteca cu bolovani, pietre si radacini. Furca aia nu e Bluto sau Renegade insa chiar si asa semi-no-name cum e, tot ajuta, iar din primele teste preliminare am observat ca nu e chiar asa rea.

  • Am inteles exact, dar atreageam atentia asupra unei exprimari prea optimiste si implicit laudative! Daca furca asta „no name” e versatila, cele „brand name” cum mai sunt?

    In fond, cred ca si o furca chineazeasca sau una veche de 25 de ani, ar putea sa fie la fel de versatile cata vreme au cativa mm de cursa.

    Scuze de agresivitate, o recunosc, dar parca asteptam mai mult.
    Astept cu curiozitate testul.

    Bafta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 9 =