Acum citesti
Informații esențiale despre UpToPostăvaru, cel mai complex concurs al momentului

Fără îndoială UpToPostăvaru este un concurs foarte complex și va impune cu siguranță câteva standarde greu de atins. Iată ce trebuie să știi pe scurt, despre competiția din 21-23 iulie:

A3a ediție evenimentului ce are loc în Poiana Brașov înseamnă 3 zile de eveniment și 9 probe de concurs pentru amatorii de alergare montană și mountainbiking.

Vineri -> Downhill

Sâmbătă -> Downhill, MTB Enduro, MTB Endurance, Alergare Cros, Alergare Semimaraton, Copii MTB

Duminică-> MTB Vertical, Alergare Vertical, E-MTB

  • Primii 100 participanți confirmați la fiecare probă de MTB și de Alergare primesc cadou un tricou tehnic de eveniment
  • Primii 150 concurenți confirmați la Downhill primesc un racing jersey făcut special pentru Campionatul Balcanic de Downhill
  • Primii 100 participanți confirmați la E-MTB primesc un tricou de eveniment

Campionatul Balcanic și Campionatul Național de Downhill se anunță cu cea mai mare participare internațională pe care a avut-o un concurs de downhill în România, iar finala va fi difuzată live online, și la eveniment pe un ecran LED de 6 x 4 m. Pentru spectatori se vor montate tribune, run-ul participanților se filmează cu 10 camere și dronă și se montează în timp real.

Traseul de concurs la downhill, black line, este cel mai complex din țară și Postăvaru este un munte abrupt ce pune rezistența participanților la grea încercare.

Înainte să înceapă finala, sosesc la finish concurenții de la 2 concursuri de alergare (Cros si Semimaraton) și de la 2 concursuri de MTB (tura Enduro și tura Endurance) precum și participanții de la concursul de MTB pentru copii (cu vârste între 5-10 ani, cei mai mari iau startul după finala de la downhill).

Cele 2 concursuri de MTB de sâmbătă iau startul din Postăvaru (se urcă cu gondola, urcarea e parte din kitul de înscriere) și au diferență de nivel negativă mai mare decât pozitivă. Adică cobori mai mult decât urci. Ambele probe coboară din Postăvaru pe traseul BLUE LINE – un flowline de dificultate scăzută după care traversează zona de eveniment și parcurg binecunoscuta Vale cu Apă – singletrail de dificultate scăzută/medie. Traseul de concurs urcă apoi în vârf la single trail-ul Putreda și coboară acest traseu de dificultate scăzută/medie. La capătul acestui traseu se oprește cronometrarea pentru concurenții de la Tura Enduro, urcarea până înapoi în Poiana Brașov este în concurs doar pentru participanții la Tura Endurance. Ține de tine dacă partea de urcare e race mode sau poveste cu prietenii.

Tura ENDURO înseamnă 17 km de traseu de bikepark și single trail cu 1300m dif negativă, 250m dif pozitivă. 6x mai multă coborâre decât urcare.     

Tura ENDURANCE înseamnă 26km, 1419 dif negativă, 783 dif pozitivă – chiar și aici avem de 2x mai multă coborâre decât urcare.

Ajuns la finish după cele 2 ture de MTB vei fi în ton cu tematica zilei – datul la vale – și singurul lucru rămas este să te recuperezi în zona de longe pentru rideri. Aceasta conține fructe, bauturi de rehidratare, mâncare și bean bag-uri pe care să te asezi comfortabil și să urmărești finala la downhill. Tot aici vor fi instalate și niște ecrane pe care se vor putea urmări rezultatele  la toate probele.  Această zonă de lounge este acoperită cu un cort de 200mp și accesul se face în baza brățării de eveniment, fiind destinată în exclusivitate concurenților UTP: downhill, concursurile de MTB, concursurile de alergare precum și copiilor de la concursul de MTB pentru copii + însoțitorii acestora.

La sfârșitul premierii va fi un giveaway la care crama Servis dă câștigătorului greutatea sa în vin iar Specialized dă un e-bike Turbo Levo Comp Alloy – varianta cu baterie 700Wh. La giveaway se poate înscrie oricine, concurent sau spectator, lipsa prezenței la fața locului în momentul extragerii fiind condiție descalificantă. Se preconizează un public spectator de peste 2000 oameni și peste 600 de concurenți pentru ziua de sâmbătă.

Duminică au loc încă 3 concursuri: un concurs de MTB și unul de alergare – ambele tip Vertical și un concurs de E-MTB. Specificul acestuia sunt urcările și coborârile tehnice care fac ca skilul participantului să fie mai important decât lipsa limitării electronice. Discutam de un HARD E-MTB și nu de pedalat pe drumuri forestiere pe biciclete electrice.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − three =