Acum citesti
În perioada 12.05-17.05, traseul de downhill din Sinaia va fi închis

traseu_downhill_sinaiaSalutare comunitate,
In perioada 12.05-17.05, traseul de downhill din Sinaia va fi inchis pentru finalizarea lucrarilor de amenajare si consolidare.

Va multumim pentru intelegere!

In cele ce urmeaza dorim sa clarificam cateva aspecte ale unor discutii recente, referitoare la resuscitarea acestui traseu, atat de drag noua…

Asa cum unii dintre voi cunoasteti deja, in aceasta primavara, cu sprijinul primarului orasului Sinaia, domnul Vlad Oprea, al directorului general al Transport Urban Sinaia si al Telegondolei Sinaia, domnul Bogdan Fălcescu, si al conducerii Parcului Natural Bucegi, am ajuns la un acord prin care sa oficializam „cu acte in regula” traseul local de downhill. Dincolo de bucuria de „a ne da” din nou in „gradina Pelesului” si cel mai important – in mod oficial, trebuie sa privim cu responsabilitate acest agreement si sa respectam angajamentul asumat de partea noastra.

In continuare vom sublinia punctele esentiale ale acestui commitment, pe care va rugam sa-l tratati cu maxim interes, pentru ca de respectarea lui se leaga existenta pe termen lung a traseului de downhill.

1. Terenul pe care se gasesc traseele de mountain bike apartine Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva si este administrat de Parcul Natural Bucegi, aflandu-se intr-o arie protejata prin lege.
In concluzie, contrar unor diverse opinii personale, nu este un spatiu public obisnuit si nu „ne putem da pe unde vrem noi”, ci pe unde ni se permite( in termeni rezonabili ), conform intelegerii cu autoritatile locale abilitate.
De asemenea trebuie sa respectam mediul inconjurator. Nu rupem, nu taiem arbori si nu lasam gunoi in urma noastra.

2. Traseul este aproximativ paralel cu poteca turistica, iar in anumite sectiuni coincide cu aceasta. Riderii au obligatia sa respecte si sa protejeze turistii intalniti pe poteca turistica marcata sau chiar in afara acesteia. In cazul unor intalniri cu drumeti, vom incetini si vom acorda prioritate. In niciun caz nu strigam la acestia sa se dea la o parte. Un astfel de gest ar fi lipsit de politete si ne-ar crea o imagine pe care nu ne-o dorim.

Sa nu uitam ca in arealul Sinaia, drumetiile montane se practica inca din sec XIX, deci nu noi trebuie sa-i acceptam pe turisti, ci invers. In cazul in care acestia vor patrunde accidental pe traseul amenajat strict pentru bicicleta, le putem explica calm si elegant ca trebuie sa evite acest lucru pentru a elimina riscul unor eventuale accidentari. Vor fi montate si marcaje de avertizare.

3. Riderii trebuie sa aiba o conduita decenta atat pe traseu cat si in afara traseului. Nu lasam bicicletele in drum, nu ne manifestam excesiv de zgomotos si nu folosim un limbaj agresiv. Acordam respectul cuvenit personalului de la gondola si tinem cont de recomandarile acestuia. Nu uitati… un zambet matinal insotit de un „buna dimineata” voios poate insenina orice zi! 🙂

Respectand acest angajament, vom reusi sa avem imaginea si atitudinea care vor contribui in mod esential la buna desfasurare a parteneriatului cu autoritatile locale.

Va multumim pentru atentie si intelegere! Keep ride alive!

Bogdan Selcieanu – RaidExtrem Reprezentant comunicare – Gondola Sinaia Mountain Bike Resort Project”

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − sixteen =