Acum citesti
În Lille, bicicliștii au dreptul să-și continue deplasarea la culoarea roșie a semaforului

lilleLe Figaro anunță că în orașul francez Lille, bicicliștii vor avea dreptul să-și continue deplasarea chiar dacă semaforul indică culoarea roșie. Regula se aplică pentru cei care traversează intersecția sau pentru cei care virează la dreapta. Bicicliștii din Lille afirmă că sunt încântați de noua lege, dat fiind faptul că oricum este vorba despre o practică veche din acest oraș, care acum a intrat în legalitate.

În acest sens, au fost montate semne speciale pentru biciclete, sub forma unui indicator de cedează trecerea, sub fiecare semafor. Deși nu toate intersecțiile au fost dotate cu aceste noi semne de circulație, o biciclistă a decalarat că atât timp cât se asigură este în regulă să nu oprească la culoarea roție a semaforului. Astfel, 50 de intersecții din Lille au primit noul indicator, lângă acesta, existând un mic panou care explică pietonilor, cicliștilor și soferilor semnificația acestuia. Instalarea noilor indicatoare a costat primăria din Lille 10.000 de euro.

În Strasbourg, Bordeaux, Douai și Dunkerque este aplicat deja de ceva timp acest nou sistem. Părerile sunt însă împărțite, pietonii fiind de părere că aceste semne sunt oricum inutile, dat fiind faptul că bicicliștii în general nu opresc la culoarea roșie a semaforului.

Ce părere ai despre acest nou sistem? Ar putea fi aplicat cu succes și în România?

via LeFigaro.fr

 

Vezi Comentarii (3)
  • Cu siguranță nu ar trebui aplicată chestia asta atâta timp cât șoferii noștri circulă cu viteză în intersecții atunci când au verde! Va fi măcel!

  • Si la noi e o practica destul de comuna. Chiar m-a admonestat unul odata ca de ce stau?! … pai… e rosu. Tu de ce mergi?…

    Daca vorbim de intersectii putin circulate si de biciclisti care se asigura cu mare, MARE atentie atunci, da, cred ca s-ar putea aplica si la noi. Ah, si e o chestie de bun simt sa dai prioritate pietonilor. Si apoi sa treci pe „liber”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 13 =