Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
Cu siguranță toată lumea așteaptă vara deoarece cireșele apar în livezi, dar pe lângă acest aspect, o data pe an în perioada lunii lui Cuptor, liveziile din zona Paulești sunt asaltate de sute de cicliști prezenți la concursul „Livada cu Cireși” organizat de Adi Nițu, concurs ajuns la a 4-a ediție.
Cu o zi înainte de eveniment echipa MPG informa participanții să fie foarte atenți la temperaturile ridicate din această perioadă, hidratarea fiind cel mai important factor pentru cicliști. Acest comunicat a fost urmat de o informație de ultimă oră din partea acestora cu privire la modificarea celor patru trasee de concurs pentru siguranța celor înscriși.
În dimineața concursului, parcarea stadionului din Paulești era plina de participanți ce așteptau să își ridice kit-urile de concurs, chiar daca era ora 7:30. Emisia de cod roșu din zona județului Prahova fiind 100% adevarată. La ora startului termometrele indicau 36 de grade celsius. Concurenții erau așezați la linia de start, fiind despărțiți doar de cateva clipe până la plecarea pe traseu. Dacă tot suntem la capitolul traseu țin să menționez că a fost unul dintre cele mai frumoase și pe placul meu dintre toate de pana acum: urcare, coborâre, iar urcare, coborâre și mai grea și tot așa până la final. Un traseu ce a pus la încercare calitățiile de ciclist ale fiecărui participant.
În lipsa elitelor de la seniori, juniorii au ocupat prima linie la start în frunte cu localnicul Gerhard Dumitrescu, ce mi-a mărturisit că își dorește foarte mult să câștige, mai ales că este cursa lui de casă și s-a antrenat foarte mult pe acest traseu.
După o ora, 5 minute și 16 secunde, tricoul echipei SportGuru BCR Racing Team se întrezărea deja la orizont. Cine altcineva putea fi decât Gerhard? Victorios în cadrul traseului Epic, acesta nu a părut a fi surprins de victoria sa, trecând linia de finish cu un mare zâmbet. Podiumul a fost completat de Alexandru-Danuț Grozea și Hans Comyn, în timp ce cursa feminina a fost câstigată de către Aneliya Karagyozyan, urmată de Estera Ana- Maria Coteață și de Karina Kubat.
Din păcate nu toate lucrurile au fost așa cum ne așteptam din punct de vedere organizatoric. Cum cele două trasee Standard, respectiv Scurt, urmau să se despartă pentru a se face diferența de kilometri, era necesar un punct semnalizat corespunzator prin marcaj specific secondat de unul sau doi voluntari de traseu pentru a îndruma participanții pe traseul corespunzător cu numerele de concurs. Acest fapt a fost îndeplinit până la un anumit punct. Se pare că voluntarul desemnat în punctul menționat mai sus, a încurcat indicațiile pentru mai mulți participanți și de aici totul s-a întors la 180 de grade pentru mulți dintre cei care au terminat pe primele locuri în cadrul traseului Standard, o mare parte dintre cicliști observând la finish că nu sunt pe locul potrivit calculelor acestora. A urmat o serie de contestatii pe durata a două ore, decizionate cu schimbări de chiar 30 de poziții în clasament. Și așa pentru unii această cursă a devenit una dintre cele la care vor spune pas în anii următori.
Din punctul meu de vedere, a fost o cursă bună cu un rezultat mai bun decât m-aș fi așteptat dar mai mult decât atât cu o formă destul de bună pentru mine. Sper ca organizatorii acestui concurs să țină cont de păreriile participanțiilor și anul viitor să evite momentele neplăcute.
Ștefan Chivu
redactor FreeRider.ro
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.