Acum citesti
Gama DHS 2015: Suflu nou cuplat cu prețuri tentante

Lupul își schimbă blana dar, uneori, și năravul. În ciuda unui istoric nu tocmai de invidiat într-ale bicicletelor, marca autohtonă DHS se reinventează pentru anul de grație 2015. Cu ocazia întâlnirii care a avut loc astăzi la Deva, la care au participat diverși dealeri ai mărcii, a fost prezentată cea mai importantă parte a gamei de modele cu care compania va asalta piața începând din această toamnă. Intenția de a ridica ștacheta calității este clară și palpabilă și probabil vom asista la adoptarea unor standarde tot mai ridicate în anii ce vin, însă DHS nu părăsește pentru moment gama entry-level, ceea ce nu o împiedică, totuși, de la atingerea câtorva realizări notabile.

dhs_1

DHS și Devron, un tandem promițător

Dorind să scape de titulatura de „marcă de supermarket”, DHS a pus accentul pe calitate superioară pentru bicicletele ștanțate cu acest nume, dar a făcut asta rămânând în intervalul de preț sub-mediu, ceea ce înseamnă modele cu prețuri cuprinse între 6-700 de lei și circa 1.600 de lei. Chiar dacă se putea și mai mult în termeni de calitate, directorul de vânzări Cristian Tatomir afirmă că nivelul superior acestuia va fi ocupat de către Devron, o altă marcă Eurosport DHS S.A. Cu alte cuvinte, DHS se va axa, cel puțin în anii care vin, pe a-și păstra poziția de lider în segmentul de preț 600-1.200 de lei și de a cuceri cât mai mult public dispus să ofere o idee peste această sumă maximă.

Advocacy-ul mai puțin știut al DHS

Înainte de a trece la prezentarea principalelor modele pentru 2015, am făcut un „ocol” intenționat prin zona proiectelor socio-educaționale susținute de Eurosport DHS S.A. Bicicletele companiei sunt adesea dotate cu componente WTB, iar relația dintre cele două companii durează deja de câțiva ani, așa că s-a mers puțin mai departe decât tipica colaborare industrială. Fundația non-profit a WTB, TAM, a oferit unor persoane din administrația publică română ocazia de a participa la un schimb de experiență cu autoritățile olandeze pe marginea infrastructurii pentru biciclete. Până acum, un număr de 6 reprezentanți, printre care persoane din primăriile Deva și Sibiu, au participat la aceste acțiuni. De asemenea, DHS organizează de 5 ani Cupa DHS, o serie de concursuri ce au loc, actualmente, în 22 de județe, destinate elevilor, și care au înregistrat în acest an o participare totală de 1.072 de școlari. Nu în ultimul rând, DHS a donat biciclete pentru Școala Generală din Lunca Cernei, județul Hunedoara, căci elevii ajung cu greu la ore din pricina distanțelor, dar a oferit biciclete și Centrului de Zi din Agigea, județul Constanța.

dhs_2

DHS Terrana 2727 are gânduri mari pentru segmentul entry-level

După cum spuneam, bicicletele ce poartă însemnele mărcii DHS vor juca în segmentul entry-level, deși asta nu impiedică modelul de mountain bike Terrana 2727 să își asume un potențial poate ceva mai puternic. Mountain bike-ul cu roți de 27,5 inch va avea ca piesă de rezistență prețul de 1.500 de lei, pentru care primești un cadru de aluminiu echipat cu furcă Suntour XCT, cursă 100mm, angrenaj tot Suntour XCT, schimbătoare Shimano Altus și FDM190 (spate/față), dar și frânele M395 hidraulice ale producătorului nipon. Deși greutatea nu se califică drept un punct forte, Terrana 2727 rătând de puțin atingerea valorii de 16 kilograme, avem de-a face cu un cadru de calitate și cu un raport echipare/preț greu de egalat.

dhs_6

Noutate absolută pentru DHS: gama cross-fitness Contura

Îndreptându-și atenția spre navetiștii urbani care vor o bicicletă ceva mai sportivă decât modelele clasice de oraș, DHS scoate din joben gama Contura, al cărei drum îl deschide Contura 2867. Cu un profil suplu și componente funcționale, modelul în cauză are tot ce îî trebuie ca să devină un succes pentru orășenii care se deplasează zilnic de acasă la muncă sau au nevoie de o bicicletă a cărei acționare nu necesită prea mult efort. Cu anvelope de 32mm, furcă cu suspensie de 44mm, frâne mecanice, un melanj de componente Shimano/Suntour și un preț de 1.300 de lei, Contura 2867 vorbește cel mai bine despre noua filozofie DHS. Mai există și o versiune inferioară, Contura 2865, cu frâne V-brake, dar și una dedicată doamnelor și domnișoarelor, Contura 2866, cu aceleași specificații.

dhs_7
DHS Contura 2867
dhs_4
DHS Contura 2866

Primele modele aniversare DHS: Origin 99

În 2014 se împlinesc 15 ani de la deschiderea fabricii Eurosport DHS, așa că această notabilă piatră de hotar merita marcată ca atare. Compania va lansa 3 modele sub egida Origin 99, două mountain bike-uri, unul hardtail și unul full-suspension, și o bicicletă de oraș, care vor redefini noțiunea de „preț accesibil”. Dintre acestea, doar hardtail-ul și bicicleta de oraș le-am califica drept „promițătoare”, deci le trecem pe scurt în revistă. Astfel, Origin 99 2629, mtb-ul 26er, va costa 1.000 de lei, având un mai atent finisat cadru de aluminiu, schimbătoare Shimano Altus și FDM190 (spate/față), frâne mecanice Winzip și furcă Suntour XCT, cursă 100mm.

dhs_3

Modelul urban Origin 99 2895 se va încadra în aproximativ același registru ca și Contura, însă nu va beneficia de furcă cu suspensie sau frâne pe disc, de unde și prețul neverosimil la prima vedere de 800 de lei.

dhs

Tot pentru oraș: Citadinne

Deja putem bănui DHS de intenții serioase privind bicicletele de oraș, iar uitându-ne la gama Citadinne, niște modele mai clasice destinate deplasării prin urbe, primim o oarecare confirmare. Gama cuprinde modele cu prețuri pornind de la 650 de lei și atingând un maxim de 1.350 de lei, însă pentru aceste sume primești adesea mai mult decât te-ai fi așteptat, precum un butuc spate Shimano Nexus cu 3 sau 7 viteze integrate.

dhs_5

Vezi Comentarii (5)
  • Din pacate DHS e o marca cu origini chineze, nu romanesti.
    Toate componentele erau made in China, de la suruburi pana la cadre si furci.
    Din fericire, in ultimii ani, cei care conduc afacerea in Romania au inteles ca sunt mult mai bune componentele japoneze si americane si au cotit-o la 180 de grade.
    E de bine. Keep up the good work!

  • Buna seara,
    Am si eu cateva intrebari referitoare la Contura 2867.
    1) De cate viteze este pinionul ? Intreb acest lucru pentru ca doresc sa o fac intr-o cursiera .
    2) De cat este roata? 26 27,5 28?
    3) Cand o sa le vedem si noi la ei pe site?
    4) Va doresc o seara minunata si va apreciez enorm !

    Cu stima,
    Vlad Muntean.

    • in catalog sa scrieti ca aveti probleme cu garantiile si ca sunt cam nereusite modelul contura 2867.am luat una pe 29.08.2015 si am mers cu ea 3 saptamani,filetul urechii de schimbator(care e piesa sudata )e mancat,deci m am captusit cu o bikla fara cadru sau un ss la pret mult exagerat.in concluzie nu cumparati dhs

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − four =