Acum citesti
Furcă cu sistem de iluminare integrat, de la Spanninga

Spanninga va fi prezentă în România începând cu acest an prin intermediul celor de la Pegas, așadar la Eurobike am dat o raită prin standul lor să vedem ce produse au pregătit pentru cicliști. Și fără să vreau, mi-a sărit imediat în perimetrul vizual furca Forklight, o colaborare dintre Spanninga și Trek, care a ajuns la o nouă generație.

forklightCu un aspect foarte elegant, furca este gândită pentru bicicletele de oraș sau cele de trekking și are două LED-uri puternice pentru iluminare, conectate de un set de LED-uri mai mici în formă de U întors, un soi de lumini de zi, la fel ca la automobile. Când este lumină afară, cele două LED-uri produc 10 Lux, iar când se înserează, intră automat pe modul de noapte, iluminând calea la 35 Lux.

DSCF1815Anul acesta, cei de la Spanninga au prezentat și o furcă pentru cursiere, pe același principiu, dar care utilizează un singur LED mare și o arcadă alungită pentru un efect interesant.

DSCF1816Totodată, așa cum poate fi observat în fotografia de mai jos, Spanninga are în planul de producție și un set de lumini integrate, dedicate în fond producătorilor de cadre, acestea neputând fi achiziționate de către utilizatorii de biciclete.

DSCF1818Revenind la produse mai comune, modelul Thor este vârful de gamă în ceea ce privește sistemele de iluminare. Acesta este orientat mai mult către plimbările recreaționale decât către scena sportivă, dar asta nu înseamnă că nu este un produs capabil sau că nu poate fi folosit cu succes pe bicicletele de munte sau cele de oraș. Produce 1.100 de lumeni, iar cei care au deja experiență cu astfel de sisteme de iluminat, pot înțelege foarte bine cât de puternic poate fi acest LED (de tip CREE XM-L2, dacă tot erai curios).

DSCF1801Este rezistent la șocuri, producătorul menționând că poate suferi un impact de la 2 metri înălțime fără stricăciuni și tot 2 metri poate fi imersat sub apă. Cablul care duce către acumulator poate fi extins până la 1.2m și vine cu prinderi pentru cască, cap sau ghidon. Acumulatorul de 5.200 mAh este  de tip Li-Ion și provine de la nimeni altcineva decât Samsung.

DSCF1803Printre modelele noi, se mai numără Pyro, Trigon sau Akendo, care încă nu au fost introduse pe site-ul oficial, dar pe care le poți vedea în galeria de mai jos.

Trigon.
Trigon.
Trigon
Trigon
Pyro
Pyro
Pyro
Pyro
Akendo
Akendo
Akendo
Akendo
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + 11 =