Acum citesti
Flectr Lubri Disc aplică perfect uleiul pe lanț

Un mic dispozitiv ieftin numit Lubri Disc promite să simplifice întreținerea lanțului eliminând murdăria rămasă după aplciarea uleiului și făcând ca uleiul să fie pus cât trebuie și unde trebuie, făcând economii mari la cantitatea folosită. Uleiurile, în special cele subțiri, se aplică cu pierderi mari și implicit cu murdărirea zonei.

Acest mic disc promite să rezolve problema aplicării uleiului. Discul este proiectul celor de la Flectr, cunoscuți și pentru o serie de elemente reflectorizante interesante pentru roți.

Lubri Disc e un produs simplu ce are scopul de a aplica uleiul mai precis pe lanț fără să se piardă din ulei dar și fără să rămână zone neacoperite.

Între două discuri din plastic se află o rotiță de ungere poroasă ce păstrează în interior uleiul. Cele două discuri se desfac simplu, fiind prinse între ele cu un magnet puternic, după care se saturează aplicatorul cu 30 ml din uleiul preferat. Apoi Lubri Disc se ține între degete și se apasă pe lanț în timp ce se pedalează invers. Se execută o trecere completă deasupra lanțului și una sub el, lucru ce lubrifiază perfect lanțul, fără reziduuri.

Flectr spune că rotița microporoasă aplicatoare se rotește liber în interior și ia forma lanțului, transferând uleiul eficient în toate zonele. Nu există pierderi de ulei și foarte puțin ajunge pe plăcile exterioare, așa că se face o economie considerabilă de ulei. Flectr spune că această economie poate fi de până la 90% fără nicio pierdere în eficiență.

Acest lucru e în mod evident excelent pentru mediu, deoarece majoritatea uleiurilor nu sunt foarte ecologice. În plus, mai puține pierderi de ulei înseamnă economii financiare și mai puțină mizerie adunată pe lanț. Rotița aplicatoare se poate înlocui, fiind disponibilă ca și consumabilă, fiind în același timp biodegradabilă.

Modelele Lubri Disc au 40 g, 65 mm diametru și vin într-o cutie din metal ce păstrează mâinile curate și evită evaporarea uleiului. Magnetul puternic face simplă și recuperarea dispozitivului dintr-o ladă de scule sau păstrarea sa pe perete.

Flectr lansează Lubri Disc pe Kickstarter unde poate fi precomandat simplu la 19 Euro sau împreună cu un ulei bio producție proprie la 25 Euro. Transportul mai costă încă 7 Euro suplimentar iar livrările sunt programate începând cu august 2019.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =