Acum citesti
Vidraru Bike Challenge 2024 anunță ultimele zile de înscrieri pentru weekendul acesta!

O nouă ediție a maratonului mtb Vidraru Bike Challenge va avea loc sâmbătă, 22 iunie, iar înscrierile se mai pot face până cel târziu vineri, 21 iunie.

Vidraru Bike Challenge este unul dintre cele mai populare concursuri de mtb maraton din România, iar motivul este destul de simplu, pentru că aici se pune accent mai mult pe anduranță decât pe tehnică.

Concursurile de mtb au devenit destul de tehnice în ultimii ani însă de avansat nu a avansat, în același ritm, și îndemânarea participanților. În schimb, antrenamentul a devenit din ce în ce mai bun. Astfel, deși pe zonele tehnice concurenții se descurcă mai greu, distanța și diferența de nivel nu-i sperie.

foto Într-o Doagă Studio

Este și cazul concursului Vidraru Bike Challenge, unul dintre cele mai “pedalabile” concursuri de mtb, dar la care acumulezi și diferență de nivel. Cu startul la baza lacului de acumulare Vidraru din Făgăraș, în zona hidrocentralei Vidraru, concursul vine cu trei trasee: scurt, mediu și lung, toate integral pedalabile, în funcție și de nivelul tău de antrenament.

Traseul scurt are o lungime de 30 km și 1.000 m diferență de nivel, traseul mediu 51 km cu 1.650 m diferență de nivel, iar tura lungă vine cu 86 km și 2.400 m urcare. Competiția beneficiază de un traseu foarte spectaculos ce urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș. O parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce înseamnă o excelentă vizibilitate de jur-împrejur, către vârfurile din Făgăraș: Călțun, Lespezi, Negoiu la nord; Ciortea, Scara, Mazgavu spre nord-vest și către masivul Cozia la vest.

Participă la Vidraru Bike Challenge și devino Făuritor de Viitor!

Participând la Vidraru Bike Challenge 2024 poti deveni Fundraiser Făuritor de Viitor pentru copiii asociației Help Autism. Participă la maraton și spune prietenilor că pedalezi pentru a ajuta copiii cu autism să meargă în tabără. Organizatorii îți creează o pagină pe platforma Galantom, iar tu promovezi linkul înainte și în ziua evenimentului pentru a strânge donații. Dacă vrei să fii parte din echipa portocalie, completează datele tale.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 8 =