Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
În ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an are loc Ora Pământului. Ce este acest eveniment? Între orele 20:30 – 21:30 ești invitat, tu ca „persoană fizică”, dar și instituțiile emblematice, să stingi lumina în casă. Este un gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Comunicatul celor de la WWF este cât se poate de grăitor: „Într-o perioadă în care umanitatea modelează schimbările de pe Pământ – perioadă denumită de cercetători Antropocen – nu mai este nicio îndoială că rolul fiecăruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine.”
În România evenimentul are o istorie de peste 7 ani. Potrivit WWF, se vede clar o schimbare de comportament în ultimii ani. Oamenii au devenit mult mai conștienți de valorile naturale din jur, de pericolele la adresa lor și nu ezită să devină activi de fiecare dată când e nevoie de implicarea lor.
Toate aceste lucruri se leagă perfect cu pasiunea noastră pentru bicicletă, faptul că deplasarea prin mijloace proprii nu generează poluare, așa cum se întâmplă cu energia electrică necesară aprinderii becului din casă.
În 2017, WWF alături de Asociația Adevărații Veloprieteni, organizează acest eveniment pentru tine. A fost creat și un Facebook event unde găsești toate detaliile necesare.
Bucureștenii, dar și cei aflați în zonă întâmplător, sunt invitați sâmbătă 25 martie la ora 17 în Parcul Izvor pentru a sărbători Ora Pamântului 2017. Vor avea loc activități pentru copii prin care aceștia pot învăța despre natură. Cu mic, cu mare, toată lumea este invitată să răspundă întrebării: Ce voi face eu anul acesta pentru a proteja natura?
Asociația Adevărații Veloprieteni te invită să te înscrii aici, pentru a primi la fața locului un cadou reflectorizant. Parada pe biciclete va porni din Parcul Izvor la ora 20:30 și va parcurge un traseu circular prin centrul orașului, timp de o oră.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.