Acum citesti
Ultimele zile de înscrieri la București MTB Race, concursul din Deltă

București MTB Race anunță că mai sunt doar câteva zile până la închiderea înscrierilor la concursul din Delta Văcărești. Joi, 2 noiembrie, este ultima zi în care te poți înscrie. Dacă vrei să participi, trebuie să te grăbești și pentru că locurile sunt limitate la 200 pentru adulți și 100 pentru copii. Traseul de concurs este inedit întrucât se desfășoară în natură deși “locul de joacă” este cât se poate de urban, aflându-se la doar câțiva zeci de metri de cartierul Asmita din București.

Sursa foto @BucurestiMTBRace

București MTB Race are loc în Parcul Natural Văcărești, supranumit și Delta dintre Blocuri datorita vegetației, animalelor, păsărilor și peștilor care trăiesc la doi pași de „civilizație”. Cu toate acestea, organizatorii – Asociația Clubul Sportiv BikeXpert și Asociația Parcul Natural Văcărești, ne asigură că habitatul viețuitoarelor nu este afectat de concurs pentru că pe de o parte, păsările migratoare au plecat deja și pe de alta parte traseul de concurs are loc pe potecile principale și nu pe cele din desișuri.

Nu există diferență de nivel notabilă și nici zone tehnice deosebite. Așadar traseul de concurs este unul ușor și accesibil majorității cicliștilor cu o condiție fizică medie. Însă tocmai lipsa acestor atribute vor face ca București MTB Race să fie un concurs super rapid unde capacitatea de a avea „explozie” cât și posibilitatea de a menține un ritm super alert pentru zeci de minute continuu, vor reprezenta avantaje.

Foto: Traian Olinici Sports Photographer

Traseul de concurs va fi o buclă cu o lungime de aproximativ 6 km. Aceasta va fi parcursă de 7 ori de toate categoriile de vârstă cu excepția categoriilor dedicate copiilor. Dacă ești printre cei mai buni vei apuca să faci 7 ture însă dacă ești mai în spate atunci, indiferent câte ture ai făcut până în momentul respectiv, te vei opri când vei trece linia de sosire în momentul în care primul concurent a făcut cele 7 ture.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 11 =