Acum citesti
Traseu inedit și premii mari la Călătorie între Cer și Pământ 2016

Unul din ultimele concursuri de mtb ale sezonului este cel de la Târgu Ocna care are loc în curând, duminică pe 2 octombrie. Călătorie între Cer și Pământ este unul dintre cele mai interesante concursuri din România, dacă nu chiar din lume. Poate nu oferă cel mai greu sau tehnic traseu, potrivit pentru „experți” însă este inedit și foarte variat.

foto-cristian-vasile-01
Foto Cristian Vasile

Se pleacă din centrul orașului și se intră aproape imediat prin tunelurile din mina Trotuș. Da, ai înțeles bine, vei intra în subteran pe bicicletă și nu doar pentru câțiva metri ci pentru nu mai puțin de 7 km și 240 m diferență de nivel! Din acest motiv luminile instalate pe bicicletă sun obligatorii.

grafic-diferenta-de-nivel-2016

Apoi urci înapoi la suprafață și continui „clasic” pe drumuri forestiere, poteci, peste dealuri și prin păduri. Sunt și secțiuni mai tehnice pentru cei amatori de așa ceva.

foto-mihai-denes-ccp15-045
Foto Mihai Denes

Finalul este și el special întrucât traseul trece inclusiv prin primăria din Târgu Ocna. How cool is that?! Traseul este în buclă de aproximativ 14 km, iar concursul durează doua ore. Așadar vei avea mai multe ocazii nu doar să treci prin Primărie, ci și prin subteran prin tuneluri.

foto-george-david-07
Foto George David

Organizatorii concursului, Societatea Națională a Sării SALROM, Primăria Târgu Ocna și Asociația Transalpin Bike, oferă nu doar un concurs deosebit ci și premii atrăgătoare pentru cei care vor cuceri podiumul. Mai mult, există categorii separate pentru Elite masculin și feminin cu premii care ar trebui să-i motiveze. Așadar 7.100 lei îi așteaptă pe premianți.

Înscrierile au început și se fac aici. Există o reducere de 20 lei pentru toți membri grupului Adevărații Veloprieteni cu o vechime în grup de cel puțin 1 lună.

foto-cristian-vasile-04
Foto Cristian Vasile
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + six =