Acum citesti
Transcontinental Race 08 2022, la final!

20 august 2022, Transcontinental Race s-a închis oficial, odată cu trecerea ultimului ciclist prin punctul final din Burgas, Bulgaria. Întâmplător sau nu, dar cursa a fost închisa de Ors Kelement (România), care a pedalat 26 zile, acoperind 4500 km. România a fost prezentă la această cursă nu doar prin intermediul ultimului check point, amplasat pe Transalpina, ci mai ales mulțumită cicliștilor români care au participat.

Cristian Airinei, de la Asociația „Da, si eu pot!”, cunoscut ciclist de anduranță, a fost voluntar în check point-ul de la noi. El ne-a trimis acest scurt race report din care aflam cam cum s-a desfășurat acest concurs de-a lungul celor 26 de zile, cât a durat evenimentul pentru ultimul ciclist care a terminat.

Pe 3 august, ciclistul austriac Christoph Strasser (#100), a sosit primul la Burgas, punctul de control final de la Marea Neagră, devenind astfel câștigătorul ediției a-8-a a Trans Continental Race. Christoph a parcurs 4578 kilometri în toată Europa, de la Geraardsbergen, Belgia, până la Burgas, Bulgaria, în 9 zile și 14 ore, completând toate cele șase puncte de control, având o medie de aproape 480 de kilometri pe zi.

Christoph Strasser, 40 ani, a câștigat de șase ori și este deținătorul recordului pentru cel mai rapid timp în Race Across America. În 2021, a devenit prima persoană care a parcurs mai mult de 1.000 de kilometri (620 de mile) în 24 de ore pe un traseu în Austria.

foto Tom Gibbs

Podiumul masculin a fost completat de Kyrstian Jakubek (233) și Adam Bialek (075). În timp ce Christoph a trecut linia de finish, cei doi se luptau, iar Krystian a ajuns la punctul de control la opt ore după Christoph, urmat de Adam la mai puțin de o oră.

Câștigătoarea ediției anterioare, TCRno7, Fiona Kolbinger, a ajuns prima la fete și locul 8 la general cu 10 zile, 13 ore, 44 minute. Din păcate Fiona a avut parte de un eveniment neplăcut în Cehia, când, în timp ce dormea i-au fost furate trackerul și niște acte, pierzând ceva timp la poliție pentru declarații.

foto Tom Gibbs

La băieți, după ce în primele 3 puncte de control Ulrich Bartholmoes #50 a fost în primii 3, din pacate pe Drumul Strategic a fisurat janta, fapt care l-a trimis pe locul 6 în final, fiind nevoit să ruleze cu viteză redusă.

Cicliștii noștri, Dragomir Țiței (republica Moldova), perechea Simona Iuliana Grigore și Cristian Radu au terminat în 14 zile 10 ore (4,443 km), respectiv 20 zile 19 ore (4,495 km).

O mare surpriză a fost Martin Haubold #164, care a ajuns în Burgas pe locul 15. De ce o surpriză? Pentru că Martin este o persoana cu diabet tip 1, care luptă cot la cot cu ceilalți, dar care are nevoie de insulină, care își monitorizează în permanență glicemiile și care trebuie să fie mereu atent la semnalele primite de la corpul lui.

Înființată de Mike Hall în 2013, Transcontinental Race (TCR) este o cursă anuală, self – supported (autosusținută), ce traversează Europa. Traseul variază la fiecare ediție, participanții sunt liberi să-și aleagă propriul traseu între punctele de control obligatorii. Startul a fost duminică, 24 iulie 2022, in Geraardsbergen, Belgia. In Romania au avut un CP 4 – ultimul punct de control al cursei, dar si una dintre cele mai grele incercari – Soseaua Strategica, o portiune de off-road care i-a pus serios la incercare.

În timpul oficial, de 16 zile au terminat 99 rideri din cei 250 aliniați la start.

Cursa nu a fost lipsită pe peripeții, dar și de peisaje și impresii frumoase. Revenim în edițiile următoare cu câteva interviuri acordate de participanți, printre care Fiona Kolbinger #1 (1 la fete / 8 general), Pawel Pulawski #160 (locul 6), William Dominic Vousden #214 (abandon din cauze tehnice).

Povestile TCR sunt multe, am avut rideri pe biciclete fixie, am avut rider pe bicicletă pliabilă, am avut rideri mușcați de câini (din fericire nu în România), au fost norocoși, au fost ghinioniști, dar toți sunt învingători. Ne uităm cu interes către propunerile pentru anul viitor, pentru ca TCR își schimbă anual punctele de control.   

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =