Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Asociația Transalpinbike, Societatea Națională a Sării SALROM și Primăria Tg. Ocna anunța data de 2 octombrie 2016, duminică, pentru desfășurarea unei noi ediții a celei mai deosebite curse de mtb din România, Călătorie între Cer și Pământ. Concursul este atât de special întrucât oferă concurenților ocazia de a pedala prin mina de sare și prin tunelurile industriale ale salinei din Târgu Ocna. Este o experiență ce nu trebuie ratată întrucât ai această ocazie doar o singură dată pe an.
Traseul de concurs este împărțit în două secțiuni principale – partea de outdoor și cea de indoor. Afară, traseul cu o lungime de aproximativ 7 km pornește din piața centrală a orașului, traversează câteva străzi după care intra repede pe drumurile forestiere de pe dealurile ce străjuiesc orașul.
Curând se ajunge în cel mai înalt punct al traseului. De aici urmează o coborâre vertiginoasă, poate chiar puțin tehnică pentru unii, ce se desfășoară pe o potecă „ca-n filme”. Apoi se ajunge din nou în oraș, se intră în curtea minei și se accesează tunelurile.
Partea indoor este alcătuită din coborârea pe tunelurile industriale „unice” după care se va ajunge în zona turistică, salina luminată feeric. Aici dăm o tură după care începem urcarea înapoi la suprafață. În total și în subteran avem aproximativ 7 km. Totalul circuitului este de 14-15 km. Diferența de nivel totală este de aproximativ 527m / tur din care 287m se fac la suprafață și 240m se fac în subteran.
Particularitatea acestui concurs constă în modul de desfășurare. Se va concura timp de 120 minute, iar câștigătorul, sau câștigătoarea, va fi cel/cea care a făcut cele mai multe ture de 15 km în cele 120 minute.
O altă particularitate nemaiîntâlnită în România, și foarte rar în lume, este faptul că traseul de concurs traversează inclusiv clădirea Primăriei din Târgu Ocna, cumva o probă specială în cadrul concursului întrucât suprafața de rulare nu este nici asfalt, nici pietriș și nici pământ, la care se adaugă virajele foarte strânse.
Așadar pregătiți-vă calendarul și rezervați weekendul 2 octombrie pentru acest concurs cu adevărat deosebit față de ce mai găsim în România și chiar în lume. Am primit veste de la organizatori că site-ul ediției 2016 va fi online în curând. Veți găsi acolo informații suplimentare și inclusiv pagina de înscrieri.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.