Acum citesti
Snow Epic – prima ediţie a primului concurs de fatbike a ajuns la final.

Săptămâna trecută a avut loc în Elveţia primul concurs de fatbike european. Organizat de nimeni alţii decât cei care pun la cale celebrul maraton din Africa de Sud, ABSA Cape Epic, Snow Epic s-a bucurat de aceeaşi promovare şi organizare exemplară. Chiar dacă la start nu au fost decât 122 de ciclişti numărul redus este de înţeles dacă ţinem cont de faptul că fatbike-ul este încă ceva nou, iar anotimpul nu este chiar cel cu care sunt obişnuiţi bicicliştii.

Concursul a avut un format special cu 5 etape desfăşurate în 3 zile. În timpul etapei întâi vremea a devenit mai bună, iar cei 122 de concurenţi abia aşteptau să ia startul. La ora 9:30 prima ediţie Snow Epic a pornit! Chiar dacă vremea bună i-a păcălit puţin pe unii participanţi aceştia crezând că traseul va fi unul uşor cu siguranţă nu a fost cazul. Viteza rapidă a etapei întâi la care s-a adăugat aderenţa scăzută a avut ca rezultat destul de multe accidentari.

Snow Epic etapa 1 SPORTZPICS 05

La feminin a câştigat Esther Süss, Elvetia, iar la masculin câştigătorul a fost spaniolul Tomi Misser care a terminat chiar înaintea Medaliatului cu aur Olimpic Bart Brentjens.

Dacă prima etapă a maratonului s-a asemănat mai mult cu un concurs de cross country ziua a 2a a oferit participanţilor 3 probe. Concurenţii aveau de urcat din Engelberg, de la 1000m altitudine la Brunnihütte (1860m). Chiar dacă Engelberg nu a avut parte de zăpadă nouă organizatorii s-au descurcat foarte bine cu ce au avut. Tomi Misser care câştigase etapa de ieri a coborât pe locul 3 în spatele elveţianului Silvio Büsser şi spaniolului Ibon Zugasti. La feminin nu a fost nicio surpriză, iar Esther Süss a câştigat din nou.

A 3a proba a zilei a fost de tip downhill întrucât concurenţii au coborât la vale la intervale de 30 de secunde.

Seara a adus încă o probă desfăşurată în nocturnă Rocky Eliminator. Aceasta presupunea ca participanţii să concureze la vale în slalom pe un traseu prestabilit.

În ultima zi a concursului în sfârşit Zeii zăpezii s-au îndurat şi au nins, stratul de zăpadă devenind foarte generos. Poate chiar prea generos întrucât organizatorii au trebuit să ia masuri speciale pentru ca evenimentul să se poată desfăşura. Au întârziat puţin startul şi au modificat traseul.

Stephan Boegli Snow Epic etap 5 SPORTZPICS 23

După căţărările dificile de vineri concurenţii au avut de înfruntat provocarea finală, urcarea cu o diferenţă de nivel de 300 m spre Gerschnialp. Spaniolul Ibon Zugasti a fost din nou la înălţime şi a câştigat în timp ce la feminin Esther Süss nu a avut concurenţă plasându-se din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Sâmbătă seara concurenţii şi spectatorii s-au bucurat de petrecerea de final care a inclus ceremonia de premiere şi dineul oficial. S-a încheiat astfel prima ediţie a acestui eveniment deosebit care sperăm să devină o tradiţie.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − nineteen =