Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Cel mai mare maraton mtb de o zi al Europei, Salzkammergut Trophy, anunța deschiderea înscrierilor pentru ediția de anul viitor, a 27a! Fiind cel mai mare, peste 8000 de participanți sunt așteptați să ia startul la unul dintre cele 7 trasee. Concursul are loc în perioada 12-14 iulie. Distanțele sunt pentru toate „gusturile”, de la cel mai mic, traseul G de 22 km și 567 m diferență de nivel, la cel mai mare, monstrul de 209 km și 7000 m diferență de nivel, celebrul traseu A, cu start la ora 5 dimineața!
Înscrierile sunt deschise, iar taxa de participare variază în funcție de perioada în care se face înscrierea și lungimea traseului, de la 35 euro la 119 euro. În acest moment suntem în perioada „early bird” cu taxa cea mai mică. Începând cu data de 1 aprilie 2024 taxa va creste, iar după 1 mai taxa va creste iarăși.
Concursul în sine are loc sâmbăta 13 iulie și este adresat bicicletelor mtb, gravel, uniciclu și e-mtb. De asemenea Scott Junior Trophy va avea loc duminica 14 iulie. Zilele premergătoare concursului, sunt rezervate celorlaltor activități care vin și completează acest festival, cel mai important fiind Bike-Expo care se organizează în zona de start-finiș.
Concursul este cu adevărat mare și, din acest motiv, nu toate traseele au startul în aceeași localitate. Locul tradițional de start este mica piață din satul Bad Goisern, de aici pornesc traseele A, B, E, F și G. Traseele C și D pornesc din localitățile Obertraun respectiv Bad Ischl. Pentru a ajunge în Obertraun și Bad Ischl ai tren inclus în taxa de participare, cu plecare din Bad Goisern dacă ești cazat aici, la kilometrul zero al evenimentului.
Salzkammergut Trophy este un concurs absolut fantastic de mtb și gravel. Este așa nu doar datorită traseelor perfect desenate, ci mai ales, mulțumită peisajului prin care treci. Dacă participi la Salzkammergut Trophy vei pedala prin cel mai frumos peisaj alpin al Europei de vest. Câteva dintre traseele de concurs trec chiar și prin celebrul tunel săpat în versantul muntelui, care se continuă cu o serie de balcoane absolut spectaculoase.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.