Acum citesti
S-a lansat Club Fatbike România!

Nebunia bicicletelor „grase” nu am putea spune că a cuprins şi România. Este drept că sunt câţiva pasionaţi care deţin aşa ceva însă nici pe departe fenomenul nu poate fi considerat ceva ce va deveni la modă, cel puţin nu în viitorul apropiat.

Toate acestea însă nu a împiedicat un grup de pasionaţi să creeze pe Facebook grupul Club Fatbike România. Trendul este totuşi în creştere şi chiar şi în România sunt câţiva importatori care au pus pe piaţă acest tip de biciclete. Printre ei îi avem pe cei de la Drag care au modelele Tundra Pro şi Comp, Cross Bikes distribuie Corratec Roar, este de asemenea şi Specialized cu Fatboy şi nu în ultimul rând Moş Ion Roată cu fatbike-urile Felt. De asemenea şi KTM este posibil să fie prezent în România în 2015 cu modelul Fat Rat. Despre Tundra şi Roar am scris şi noi în acest articol când le-am testat în câteva ture pe zăpadă la poalele Făgăraşului.

club fatbike romania facebook

La nivel internaţional însă trendul este ascendent. Canada pare a fi lider la această categorie, iar vestul Europei nu stă deloc rău. Recent tocmai s-a încheiat prima ediţie a competiţiei de fatbike-uri Snow Epic desfăşurată pe zăpadă în Elveţia şi organizata de fondatorii celebrului maraton ABSA Cape Epic. Aşadar lucrurile sunt serioase.

La noi treburile se mişcă mai încet şi este de înţeles având în vedere nişa pe care aceste biciclete doresc să o acopere. Însă grupul Club Fatbike România doreşte să-i reunească pe pasionaţii de ciclism şi în special pe cei de fatbike într-un singur loc. Din descrierea grupului aflăm că acesta este pentru oricine şi nu doar celor care deţin un fatbike: „Acest grup se adresează tuturor celor care: au un fatbike şi doresc să discute despre subiect; nu au un fatbike, dar îi interesează ideea; nu au un fatbike şi nici nu îi interesează subiectul, dar li se pare totuşi interesant.”

Vă invităm să vizitaţi grupul şi dacă vă pasionează ciclismul în general, mtb-ul sau bicicletele fat în special, să vă înscrieţi.

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 4 =