Acum citesti
Rocket Bike Fest te aşteaptă la Cernica pe 1 iunie

Cunoscutul concurs de ciclism cross country Rocket Bike Fest, care are loc în pădurea Cernica, Bucureşti, se va desfăşura anul acesta pe 1 iunie. După ce în 2018 evenimentul nu s-a ţinut, în 2019 organizatorii revin cu forţe proaspete şi propun mai multe variante de concurs adresate întregii familii, de la cei mai mici la cei mai mari, cu ocazia Zilei Copilului.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Caius Bololoi

Evenimentul are loc pe potecile şi drumurile forestiere din pădurea Cernica, iar startul se află lângă Cabana Cernica AGVPS. Accesul la start se face doar pe jos sau pe bicicletă. Dacă veniţi cu maşina, aceasta va fi parcată la drum, pe DJ301.

Denumirea concursului nu este întâmplătoare. Traseul de concurs, în lungime de 6 km, este foarte rapid, dar şi tehnic datorită potecii înguste şi virajelor necontenite. Aşadar nu contează atât de mult că diferenţa de nivel este mică la Rocket Bike Fest, dacă tu vei pedala în viteză maximă pe poteca ce şerpuieşte printre copaci.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Caius Bololoi

În total sunt 4 categorii de concurs: Copii, Family, Juniori şi Hobby, fiecare cu specificul ei. Spre exemplu pentru Copii traseul are doar 1 km, iar la Family se parcurge de două ori traseul de 6 km.

Fiind un eveniment atât de important şi adresat unui public numeros şi variat, la Rocket Bike Fest 2019 vor fi mai multe starturi. Se va începe la ora 9 cu startul categoriei Hobby, iar concursul va dura 60 minute plus o tură. La 10:40 va fi al 2lea start pentru Juniori, care vor concura 40 minute plus o tură. Starturile continuă până la ora 13:30 când vor pleca în concurs cei înscrişi la categoria Family.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Caius Bololoi

Rocket Bike Fest este însă un eveniment special întrucât are ca obiectiv conștientizarea autismului și susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist. Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în anul 2013, Rocket Bike Fest a strâns în cele 8 ediții organizate, peste 3500 de concurenți și peste 7000 de participanți, zeci de parteneri, sponsori și susținători media. Cu cei 40.000 Euro strânși la edițiile din 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017, Rocket Bike Fest a dăruit sute de ore de terapie și a însemnat șansa la recuperare pentru 500 de copii cu tulburări de spectru autist.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Caius Bololoi

Confirmare a faptului că evenimentul este unul care contează şi care poate schimba vieţi, a fost premiul primit de Rocket Bike Fest când a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor, un an mai târziu în cadrul Galei Oameni pentru Oameni 2014 aducând distincția “Cea mai de impact intervenție în comunitate a unui antreprenor” pentru echipa Bikexpert.

Înscrierile la Rocket Bike Fest 2019 continuă până pe data de 30 mai. Taxa de participare variaza între 30 lei şi 85 lei în funcţie de data la care faci înscrierea şi categoria la care vrei să participi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + nine =