Acum citesti
Road Grand Tour: Andrei Nechita şi Eduard Grosu, învingători în „Infernul Muntelui”

Desfăşurată la Sinaia, în weekend-ul proaspăt încheiat, a patra etapă a Road Grand Tour, sugestiv intitulată „Infernul Muntelui”, a propus fanilor ciclismului de şosea două zile de concurs, fiecare cu câte un traseu herculean, după spusele organizatorului, Alex Ciocan. Dar, cu cât provocarea este mai mare, cu atât parcă mai mulţi sportivi profesionişti sau amatori doresc să îşi depăşească limitele, ceea ce a făcut ca Sinaia să fie „cotropită” de biciclete. Colegul nostru Marc Sandu a fost la fața locului și ne povestește cum s-au desfășurat „ostilitățile”.

Ziua de sâmbătă a propus un traseu de şapte kilometri, cu 230 de metri diferenţă de nivel, pe care cei mai puternici sportivi l-au parcurs de nouă ori, curmând „suferinţa” celorlalţi care au reuşit să bifeze mai puţine tururi. Doar 17 ciclişti au reuşit performanţa adusă în discuţie, cel mai rapid fiind Andrei Nechita (Cycling Team Timişoara).

andrei nechita
Foto: Events Photographer / Road Grand Tour

El a fost urmat de către Valentin Pleşea şi respectiv Marian Frunzeanu, ambii de la HC Cycling. La feminin, la fel ca şi la Revolutio Timişoara, cea mai puternică a fost Beata Adrienne Piringer (Giant Team Romania).

Dacă mulţi dintre participanţii la competiţie s-au retras cât mai devreme pentru a se recupera pentru etapa de contratimp individual de a doua zi, atmosfera a fost în continuare animată de Kids Edition, concursul pentru copii integrat în Cupa României la Ciclism de Şosea  2016, organizată sub egida Federației Române de Ciclism, cu implicarea Asociației Județene de Ciclism Prahova și a Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc.

Contratimpul individual în urcare, din Sinaia până la Cota 1400, a fost o altă muncă “sisifică” pentru ciclişti. Eduard Grosu a fost cel care s-a achitat cel mai rapid de această sarcină, în mai puţin de 24 de minute, în timp ce Valentin Pleşea şi Marian Frunzeanu au dovedit că sunt constanţi, clasându-se din nou pe locurile doi şi respectiv trei ale podiumului.
podium contratimp
Foto: Events Photographer / Road Grand Tour
Monica Serachitopol a fost cea mai rapidă ciclistă, sportiva de la HC Cycling devansând-o cu doar o secundă pe Karin Bonta (Dinamo BikeXpert Racing Team).

Nu mult timp ne separă până la o nouă etapă a Road Grand Tour, memorialul Constantin Vagneti, programat pentru 3 iulie la Ploieşti şi însoţit de Kids Edition III.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − four =