Acum citesti
Red Mountain Enduro din Ciucaș, anunța detaliile ediției 2024

La mijloc de august 2024 Red Mountain Enduro pregătește a doua ediție a festivalului de mountain bike, la poiana Muntele Roșu, în frumoasa zonă montană dintre Masivul Ciucaș și Culmea Zăganu. Vom avea 3 zile de petrecut la altitudine, campat sub stele, ascultat muzica buna, dar și dat pe potecile nou construite din Ciucaș Trail Park.

În 2024 Red Mountain Enduro este posibil să fie singurul concurs de mtb-enduro și e-mtb din România.

În serile dintre zilele de concurs, locul de campare va fi pregătit în stațiunea Cheia, pe pajiștea din inima stațiunii, chiar lângă sala de sport. Aici ne vom bucura împreună de mâncare faină, muzică și o seară la foc de tabară, toate sub priveliștea culmei Zăganu.

Evenimentul va avea loc parcursul a 3 zile, între 16 și 18 august. Față de anul trecut, a fost mutat din iunie în august tocmai pentru a beneficia de vreme bună, stabilă, fără acele ploi care ne-au pus în dificultate în 2023.

foto Cristina Ion

Vineri 16 iunie, prima zi, va fi dedicata antrenamentelor libere, când riderii vor putea parcurge toate potecile pentru a se familiariza cu ele.

Sâmbătă 17 iunie, este dedicata celor cu e-mtb. Este poate ideea de la care a pornit întregul eveniment. S-a dorit construirea unui traseu demn de noua generație de biciclete emtb, foarte potente și care ne pot ajuta să atacăm poteci ce altă dată păreau imposibile. Dacă aveți un emtb de all mountain, atunci aici trebuie să veniți să vedeți de ce este în stare să facă.

Special pentru e-mtb la Red Mountain Enduro este construită o buclă ce unește toate potecile din zonă, realizând poate cel mai dificil traseu de emtb din țară. Concursul va avea loc sub formatul de buclă ce trebuie terminată într-un anumit timp limită. Bucla va avea 2 probe speciale, ce cuprind zone tehnice de urcare și potecile de coborâre. Probele speciale vor fi cronometrate, iar traseul dintre ele va fi doar de transfer. Se dorește ca ștacheta să fie mai sus față de anul trecut, în materie de tehnică, dar și distracție, încercând ca totul să rămână în limita a 27 km cu aprox 1600 m urcare.

După concursul de e-mtb continuă antrenamentele libere.

Duminica, 18 august, va avea loc concursul de enduro clasic, ce va lega 4 sau 5 probe speciale, în total 27 km cu 1400 m urcare. Se dorește atragerea sponsorilor și partenerilor pentru a putea oferi, inclusiv, un shuttle la început de zi, care să urce concurenții la Muntele Roșu.

Între zilele de concurs, ne vom regrupa la Cheia, unde vom avea cazările, restaurantele, locurile tehnice de spălat bicicletele, dar și zona de camping și festival. Sunteți invitați să veniți să vă bucurați de aerul curat, fie la cort sau la camper. Am ales ca tabăra de bază să fie la Cheia, tocmai pentru a evita aglomerația de Sf. Maria de la Muntele Roșu.

Înscrierile sunt deschise pe Redmountainenduro.ro, iar valoarea taxei de participare este de 160 lei indiferent de momentul înscrierii sau categoria la care vrei să participi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − six =