Acum citesti
Prima ediție Revolution Race MTB se anunță în iunie!

Recent am fost la Cluj pentru a vedea cum este traseul primei ediții a concursului de mtb Revolution Race. Practic, concursul este la a 2a ediție, dar până acum a fost doar trail run. Pentru ediția 2022, organizatorii au decis că zona merită să fie parcursă și pe mtb. Așa că, la invitația Asociației GO4FUN, ne-am dus să vedem cum este.

„Revolution Race va avea loc pe data de 18 și 19 Iunie 2022 și este un eveniment sportiv în aer liber, organizat pe Dealul Răscoalei de la Bobâlna din 1437, administrat de comunele Bobâlna și Cornești, din Județul Cluj, organizat de Asociația Club Sportiv “Înflorești” în parteneriat cu Asociația Go4Fun.

În 2022, în cadrul Revolution Race, pe lângă cursele specifice de maraton, semi, cros și cursa populară am integrat cursa de biciclete precum și o cursă cu obstacole, ce va provoca participanții să își depășească limitele și să își pună aptitudinile fizice și mentale la încercare.” – revolutionrace.run

Concursul este inedit, întrucât startul se afla sus pe deal, spre deosebire de cum este în general, când pornești la deal. Însă nu este orice deal, ci chiar dealul de la Bobâlna acolo unde, între 1437 și 1438, a fost cea mai importantă răscoală din Transilvania.

Zona de start este un platou înverzit, larg și pitoresc, marcat de monumentul de la Bobâlna. Aici va fi instalată tabăra de bază a concursului unde, de-a lungul întregului weekend, vor avea loc și alte mici evenimente, în afara de concursul propriu zis. De asemenea, concurenții vor putea „locui” la fața locului, dacă vin cu cortul, fiind loc suficient pentru toată lumea.

Programul concursului

Evenimentul începe sâmbătă, 18 iunie, cu traseul de mtb. Programul detaliat nu a fost încă publicat până la momentul publicării acestui articol, dar fiți cu ochii pe site pentru noutăți. A doua zi, duminică 19 iunie, se dă startul la alergare.

Mi-a plăcut foarte mult cum au denumit organizatorii fiecare probă a curselor de la trail run, și anume „Traseul Răscoala Populară” pentru proba de 5 km, „Crosul Libertății” pentru traseul de 10 km, „Semimaratonul Independenței” la traseul de 21 km și, desigur, „Maratonul Revoluției” pentru maratonul de 42 km.

Cum este traseul de mtb?

Tura de mtb constă într-o combinație reușită între toate tipurile de suprafețe. De la asfalt și drum forestier, la drum de căruță și potecă de iarbă. Distanța totală este de aproximativ 42 km cu în jur de 1000 m diferență de nivel.

Se pornește de pe dealul de la Bobâlna în coborâre, iar după câțiva kilometri buni de drum nepavat, se ajunge la asfalt. Se merge destul de mult așa, în urcare ușoara, pentru ca la un moment dat, să faci stânga și să intri pe forestier. De aici ai mult de mers prin „sălbăticie”, iar când am fost noi, drumul varia între forestier, drum de pământ și potecă de iarbă.

O mare parte din traseu este prin pădure, la umbră. Asta este bine, pe de-o parte, însă dacă plouă, zona se va usca mai greu. În fapt, o parte bună din traseu este pe drum de pământ. Așadar, dacă plouă, sau a plouat, trebuie să fii atent și să pedalezi cât mai pe marginea drumului, prin iarbă.

La data când am fost noi traseul nu era în totalitate „bătut în cuie”, organizatorul urmând să-l mai finiseze. Am avut și câteva zone de push-bike, unele urmând a fi eliminate, altele păstrate. Organizatorul ne-a transmis că traseul nu este dintre cele mai ușoare. Până la urmă, este vorba de Bobâlna!

Ultimele noutăți despre concurs le puteți afla de pe Facebook și de pe site-ul oficial al concursului. Înscrierile sunt deschise!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 2 =