Acum citesti
Pedalează şi salvează o viaţă, la Călătorie între Cer şi Pământ

Moda introducerii unei cauze nobile în cadrul unui concurs velo a început să prindă, iar lucrul acesta nu ar trebui să fie deloc unul rău. După concursurile de la Cernica – Bucureşti, Câmpina şi Urlaţi care dispun de această dimensiune umanitară a venit vremea şi pentru Târgu Ocna să facă două lucruri dintr-o dată – pe de o parte să ofere un week-end de neuitat concurenţilor care participă la Călătorie între Cer şi Pământ şi în al doilea rând să susţină cauza nobilă a lui Alexandru Nechita, un băiat de numai 12 ani care suferă de o malformație congenitală, membrele drepte fiind mai scurte decât cele stângi.

Procedura este extrem de simplă. Practic din taxa de înscriere a fiecărui concurent 10 lei se duc spre tânărul care, până azi a suferit nu mai puţin de 35 de intervenții chirurgicale prin care se urmăreşte egalizarea lungimii membrelor.

Ideea concursului mtb de tip XCO de la Târgu Ocna, care are loc sâmbătă pe 16 mai, ar trebui să fie atractivă pentru majoritatea iubitorilor sportului pe două roţi, dar fără motor întrucât traseul este pe cât de interesant pe atât de provocator. Acesta parcurge, pe lângă „tradiţionalele” dealuri, forestiere, poteci şi păduri pe care le întâlneşti cam peste tot, inclusiv tunelurile minei Trotuş la peste 200 m adâncime. Acest lucru îl mai poţi face doar la Călătorie spre Centrul Pământului de la Slănic Prahova, concursul aceluiaşi organizator care are loc iarna întrucât se desfăşoară în întregime în adâncurile pământului.

foto petrut floroiu 05Cireaşa de pe tort vine la final de buclă a traseului întrucât acesta traversează inclusiv clădirea Primăriei din Târgu Ocna. Acum să fim serioşi, unde aţi mai văzut aşa ceva? Poate mai există prin lume reprezentanţi dezgheţaţi ai autorităţilor publice, dar nu undeva prin apropierea noastră, balcanică să zicem. Prin acest traseu Călătoria de la Târgu Ocna devine singurul concurs din România cel puţin, care dispune atât de diferenţă de nivel pozitivă cât şi negativă.

Vă încurajăm să va înscrieţi la acest concurs nu doar pentru traseul deosebit pe care îl oferă ci şi pentru faptul că prin înscrierea voastră deveniţi automat susţinători ai însănătoşirii lui Alex. Pentru a susţine cauza direct puteţi accesa acest link, iar pentru a va înscrie la concursul de mtb de la Târgu Ocna puteţi accesa acest link.

foto dragos constantin foto petrut floroiu 07 foto petrut floroiu 03

Vezi Comentarii (4)
  • Salut Dan.
    Vreau sa particip la acest concurs, care este intr-adevar unic.
    Vreau sa te intreb cum recomanzi sa fie imbracat un rider la acest concurs avand in vedere diferenta de temperatura… am inteles ca in mina sunt 12 grade, iar in afara se preconizeaza vreo 22-24 grade la ora concursului.
    Deasemenea, stii cumva daca este permis accesul suporterilor, prietenilor concurentilor in mina pe perioada concursului?
    Multumesc anticipat.

  • Salut. Nu ai cum sa te imbraci ideal. Iti va fi putin frig sau putin cald avand in vedere diferenta de mediu. Mai jos ai niste galerii foto – din 2013 cand a plouat si din 2014 cand a fost soare. Dupa cum vezi oamenii sunt imbracati cam la fel, maneca si pantalon scurt. Iti recomand insa sa nu-ti bati capul prea mult decat daca se anunta vreme (foarte) rea. Atunci merita ceva cu maneca/pantalon lung. In rest maneca scurta.
    Daca vremea e buna iti va fi putin frig pe prima coborare prin tunel, o linie dreapta destul de lunga unde prinzi viteza mare. Daca e ploaie iti va fi putin mai mult frig. Insa iti revii repede pe urcare. Deci chiar nu are rost sa te gandesti prea mult.
    Oricum e un concurs unde vorba aia, ne aflam in afara zonei de confort.

    2013
    https://www.facebook.com/cristian.vasile/media_set?set=a.10151976007032178.1073741826.595817177&type=1

    2014
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.666593546749575.1073741828.411754618900137&type=3

  • Nu este permis accesul in mina in timpul concursului pentru ca nu se poate merge pe tunel cu microbuzul datorita concursului. Insa ei pot fi deja coborati daca vor inainte de a se da startul. Insa dupa asta nu mai pot urca decat dupa ce se termina, la ora 14. Daca te gandeai ca vrei sa ai poze din mina poti sta linistit pentru ca va fi fotograf profesionist care va sta special doar in mina turistica, nu stiu daca si pe tunel…

  • Multumesc Dan.
    Am fost, am participat, mi-a placut foarte mult.
    A fost exact cum ai spus… si legat de imbracaminte si referitor la accesul spectatorilor… familia a fost in salina pentru incurajari si cura de aerosoli. 🙂
    Fain concurs, revin si la anul…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × five =