Acum citesti
Noutățile etapei întâi CNE2019 – Mehedinți Enduro

Mai sunt doar 10 zile până la startul Cupei Naționale Enduro. Aceasta va începe cu Drobeta Turnu Severin, etapa Mehedinți Enduro, în weekendul 11-12 mai. Vineri sunt antrenamente, sâmbătă antrenamente și înscrieri, iar duminică concursul. Înscrierile au loc pe site-ul oficial al seriei CNEnduro.ro. Taxa de participare este de 100 lei / etapă – sunt 6 etape plus Campionatul Național Enduro, sau poți opta pentru pachetul ce include toate cele 7 concursuri. În felul ăsta ai o reducere de 100 lei, deci vei plăti doar 600 lei. În plus vei primi și tricoul oficial de concurs CNE2019.

La Mehedinți Enduro vom avea 5 probe speciale care însumează 8 km. Distanța totală a cursei este de 29 km, la final concurenții adunând 1300 m diferență de nivel. Startul are loc de la Pensiunea Happy.

foto Mihai Leu

Considerăm important de menționat și faptul că pentru această ediție a Cupei, organizatorul împreună cu trei berari din București, vor produce artizanal o bere denumită „La Vale”, special închinată riderilor care vor participa la cele 7 concursuri din 2019 cât și celor care vor fi în zonă și vor susține participanții. De asemenea CNE dorește să promoveze obiceiurile și gastronomia locală. Așa că organizatorii și-au unit forțele cu echipa Eat Local, sibienii care au dat naștere evenimentului fenomen Transylvanian Brunch și cu oameni de-ai locului de la pensiunea Happy, pentru a hrăni sportivii și prietenii lor cu produse tradiționale care respectă natura și sarbatoresc cultura locală.

De la organizator:

„Cele 5 probe speciale de la prima ediţie Mehedinţi Enduro se află pe Valea Topolniţei, un areal foarte variat din punct de vedere geografic, acest aspect făcând ca fiecare traseu să fie destul de diferit faţă de celelalte.

Primul traseu este cel mai stâncos şi cel mai lung (şi totodată cel mai greu accesibil, cu un transfer de aproape 7 km), având mai multe zone expuse şi neaderente. Complet natural, acesta este de fapt o veche potecă turistică readusă la viaţă cu ocazia concursului.

Detalii etapa Mehedinți Enduro pe trailforks.com.

Pe de altă parte, cea de-a doua probă specială va fi şi cea mai scurtă, însă deosebit de interesantă. Se va trece prin ruinele unei cetăţi şi se va coborî de-a lungul unui carusel natural, pentru ca spre final să se parcurgă o zonă stâncoasă şi deschisă.

Următoarele două trasee au acelaşi punct de start, fiind construite de la 0 de-a lungul ultimilor 3 ani. Mult mai uşoare din punct de vedere tehnic, acestea vor fi probabil pe placul celor care preferă datul prin bikepark-uri. Astfel, traseul nr. 3 va testa abilităţile riderilor în curbe, având câteva zeci de contrapante, pe când următorul ne va arăta cine stă cel mai bine în aer, aici fiind construite cele mai mari gap-uri din tot concursul.

Ultimul traseu, finalizat în această lună, este de fapt o combinaţie a tot ce am întâlnit pe celelalte. Zonele tehnice alternează cu cele de flow, incluzând switchback-uri deosebit de strânse, porţiuni drepte de viteză, drop-uri şi gap-uri, pe un teren imprevizibil.

Totalul distanţei ce va fi parcursă este undeva la 28 km, din care 8 sunt în coborâre, de-a lungul probelor speciale.”

Program:

Vineri

9:00 – 20:00: Antrenamente libere

Sâmbătă

9:00 – 20:00: Antrenamente libere
16:00 – 19:00: Preluare pachet cursă, toate categoriile (Pensiunea Happy, la ieșirea din Balotești)

Duminică

9:00 – Start general, la Pensiunea Happy
10:10 – Start PS1
10:50 – Start PS2
11:40 – Start PS3
12:20 – Start PS4
13:10 – Start PS5
15:00 – Închiderea cursei şi finish general
16:00 – Afişarea timpilor
16:30 – Premierea (Pensiunea Happy)

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =