Acum citesti
Intră în contact cu tradiţia săsească la cursa TBT Race!

În acest sfârşit de săptămână avem concursul de ciclism off-road Transilvania Bike Trails Race (TBT Race), un concurs care oferă mult mai mult decât un traseu, un clasament şi un podium. Organizat de Fundaţia ADEPT Transilvania şi NoMad Multisport evenimentul îţi propune să intri în legătură cu tradiţia săsească a regiunii geografice în care te vei afla.

Concursul are loc sâmbătă 8 august însă pentru ziua de vineri organizatorii ţi-au pregătit un excelent program pe care îl poţi petrece alături de prieteni şi familie vizitând pe bicicletă tradiţionalele sate săseşti Viscri, Buneşti, Criţ, Saschiz şi Meşendorf.

Transilvania Bike Trails Race 2014 foto petrut floroiuAstfel începând cu ora 10 vei putea participa la deschiderea centrului de ceramică de la Saschiz ocazie cu care se vor face şi demonstraţii. Începând cu ora 12 eşti aşteptat la vizitarea bisericii fortificate din Saschiz după care, o ora mai târziu, vei participa la vizitarea cetăţii ţărăneşti de pe dealul din Saschiz. La ora 16 se anunţă vizită la cărămidarul din Viscri pentru ca doar o oră mai târziu să participi la concertul de orgă în Biserica Evanghelică şi să asculţi povești săsești în șura casei parohiale din Viscri. Spre seară, la ora 18:30 eşti invitat să-l vizitezi şi pe fierarul din Viscri. Dar, pentru că suntem totuşi la un concurs între orele 19 şi 22 eşti aşteptat la ridicarea numerelor de concurs.

Ziua de sâmbătă este rezervată concursului care are startul la ora 10 din satul Criţ (anul trecut s-a dat din Viscri), iar pentru ora 17 este programată premierea şi tombola. Însă incursiunea în tradiţia locală nu se încheie întrucât începând cu ora 19:30 eşti aşteptat în curtea bisericii din Criţ pentru a participa la balul cu muzică săsească de famfară. Înainte de bal însă îi poţi asculta şi pe cei de la Dune Pilot în concert Live.

Traseul de concurs are o lungime de 47 km, o diferenţă de nivel de 800 m şi se desfăşoară în mare parte pe reţeaua de trasee cicloturistice construite şi întreţinute de Fundaţia ADEPT Transilvania cu sprijinul Fundaţiei Orange prin Programul de Cooperare Româno-Elveţian, dar parcurge şi dealuri cu iarbă, drumuri forestiere şi uliţe din satele vechi săseşti. De asemenea se va trece şi prin curţile bisericilor fortificate.

Route 2,713,591 – powered by www.bikemap.net

 

Nu în ultimul rând incursiunea înapoi în timp este completată de cazarea din zonă care se face în case tradiţionale săseşti restaurate unde vei putea degusta mâncare la fel de tradiţională de tip “slow food” oferită direct de gazde.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + two =