Acum citesti
In Elvetia a avut loc cursa Snow Bike Festival – Romania a fost la linia de start

Între 19 și 22 ianuarie a avut loc în Elveția, la Gstaad, o nouă ediție a concursului de ciclism mtb Snow Bike Festival, anul acesta devenind primul și singurul eveniment de cross country pe zăpadă din lume acreditat de UCI. Echipa suceveană ACS Vee Tire Team, a fost singura din România prezentă la acest eveniment, cursă care a aliniat la start un număr de trei sportivi: Ciprian Calancea, Mihai David și Adrian Dumitru. Spre deosebire de edițiile anterioare unde evenimentul era dedicat bicicletelor fat, anul acesta, fiind cursă UCI, categoriile nu au mai fost separate, bicicletele mtb și fat concurând acum împreună.

Snow Bike Festival 01

La linia de start au fost prezenți un total de 105 concurenți din 19 țări de pe 5 continente, sportivi cu nume foarte sonore din ciclismul internațional precum Nicola Rorbach – Elveția și Markus Bauer – Germania, niște obișnuiți ai cupelor mondiale, Andreea Tiberi – Italia, ciclist ce a participat la olimpiada de la Rio în 2016 la proba de Cross Country Olimpic și el component al marii familii Vee Tire la nivel mondial, Tracey Mosley – Marea Britanie, campioană mondială și europeană la Downhill, Greg Saw – Australia, câștigător al trofeului Crocodile of Australia, dar și John Smith – Africa de Sud, fostul căpitan al echipei naționale de rugby ce a câștigat cupa mondială în 2007. Așadar concursul nu a fost deloc o simplă joacă în zăpadă.

Snow Bike Festival 05

Snow Bike Festival 2017 a fost împărțită în 5 etape din care patru au fost contra cronometru și una de Cross Contry Eliminator:

  • Prolog – o cursă intensă pe un traseu de 7,5 km;
  • Etapa 1 – a propus un traseu de 29,9 km cu o diferență de nivel de 786 m;
  • Etapa 2 – a avut 33,5 km și o diferență de nivel de 945 m;
  • Eliminator Night Race – un traseu scurt de maxim 1 km în care cicliștii plecau câte 4 de la start, iar primii 2 se calificau în următoarea etapă;
  • Etapa 3 – însuma 34,5 km cu o diferență de nivel de 706 m.

Concursul a fost extrem, ținând cont și de vremea rece din Alpi. În zilele de concurs media temperaturilor la start a fost de -10 grade Celsius, iar traseele propuse traversau pârtiile de schi. Echipa ACS Vee Tire Team a reușit să își treacă în palmares câteva rezultate notabile:

  • Ciprian Calancea, locul 9 în clasamentul general;
  • David Mihai, locul 22 în clasamentul general;
  • Adrian Dumitru, locul 24 în clasamentul general.

Snow Bike Festival 09

De reținut este faptul ca Ciprian Calancea a fost cel mai bun sportiv non-UCI din etapa Night Eliminator Race, fiind singurul din această categorie ce a ajuns până în faza semifinalelor, reușind să facă față cu brio elitelor acestui concurs. Ne bucură faptul că toți cicliștii au reușit să termine cursa fără accidentări, ținând cont de condițiile meteo și traseele inedite ce nu se pot compara cu cele de la noi din țară.

Delegația României a fost susținuta de sponsorul Dimsim Anvelop SRL din Suceava, iar cicliștii din echipa  ACS Vee Tire Team au avut bicicletele echipate cu anvelopele Vee Tire pentru fat bike.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 17 =