Acum citesti
Gunn-Rita Dahle Flesja va concura în 2019 la Prima Evadare

Gunn-Rita Dahle Flesja nu ar trebui să mai aibă nevoie de nicio introducere. Este cea mai de succes ciclistă din lumea mtb-ului, din toate vremurile. 30 victorii de Cupă Mondială, nouă medalii de aur la Campionatele Mondiale, opt medalii de aur la Campionatele Europene, Aur Olimpic. Timp de 20 de ani norvegianca a concurat la cel mai înalt nivel posibil făcând parte din cunoscuta echipă de mtb Multivan Merida Biking Team, în 2018 ea retrăgându-se din viața competițională. Însă pasiunea pentru mtb nu s-a stins așa că ori de câte ori are ocazia, participă la concursurile care îi plac.

foto Pedro Cury – pinkbike.com

Așa se face că anul acesta Gunn-Rita ne va vizita țara și va lua startul la Prima Evadare, unul din cele mai cunoscute și populare maratoane de ciclism off-road din România. Este cu adevărat o onoare pentru noi, că o astfel de personalitate și vedetă a mtb-ului mondial, ne vizitează și concurează alături de noi. Am luat legătura cu Gunn-Rita pentru a afla ce planuri are la concurs. Am întrebat-o desigur și dacă are de gând să câștige.

foto Merida

„Mă bucur că voi concura în România, este pentru prima oară. Nu am studiat încă profilul cursei ca să-mi dau seama cu ce am de a face, dar mă voi uita cu câteva zile înainte să ajung. Însă nu voi concura la categoria Elite, voi participa alături de amatori și voi considera concursul o nouă aventură și provocare.”

Gunn-Rita va concura la Prima Evadare pe bicicleta ei full suspension Merida Ninety Six, pe care o consideră a avea greutatea perfectă. „Greutatea bicicletei nu mai este așa de importantă pentru mine acum”, spune ea. „Acum mă gândesc doar care este cea mai potrivită bicicletă pentru fiecare concurs în parte”.

foto Cory Benson – bikerumor.com

Prima Evadare este cel mai mare concurs de acest tip din România, dar și din Europa de est. Anul acesta are loc pe 19 mai. Lungime traseului este de aproximativ 54 km, profilul este plat, iar specificul este „de fugă”. Traseul dintre București și Snagov se desfășoară prin păduri, poteci și drumuri de țară, dar conține și porțiuni de asfalt, acest specific făcându-l să fie un concurs relativ ușor și potrivit pentru foarte multă lume, chiar și cu puțină experiență pe bicicletă.

Faptul că o personalitate precum Gunn-Rita Dahle Flesja participă la un concurs la noi în țară, înseamnă o promovare excelentă internațională nu doar pentru concursul respectiv ci și pentru România în general.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =