Acum citesti
FRC anunță startul înscrierilor la Campionatele Naționale de Șosea și Paraciclism 2024!

Federația Romana de Ciclism anunță startul înscrierilor la Campionatele Naționale de Șosea și Paraciclism 2024, care vor avea loc la Ocna Sibiului, jud. Sibiu, în perioada 21-23 iunie. Evenimentul este organizat de Federația Română de Ciclism, în colaborare cu Primăriile Ocna Sibiului și Loamneș, Clubul de Ciclism și Triatlon Sibiu și ACS Sibiu Sport Project.

La concurs se pot înscrie toți cicliștii și ciclistele de cetățenie română, licențiați la Federația Română de Ciclism, sau la altă federație națională recunoscută de UCI. Pot participa, de asemenea, și sportivii romani care activează la cluburi din străinătate și au licență UCI emisă în afara țării, reprezentând un club sportiv din România în baza unui acord de împrumut între cele două cluburi pe perioada desfășurării evenimentului.

În urma acestui concurs se va stabili titlul de Campion Naționali la cele două probe, contratimp individual (CTI) și fond (FOND), și selecția sportivilor de performanță pentru loturile naționale, în vederea participării la Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice și alte competiții internaționale. Fiind un concurs cu caracter individual, ajutorul între concurenți nu este permis.

Proba de contratimp individual (CTI) va avea loc vineri 21 iunie, pentru toate categoriile, din centrul comunei Loamneș. Traseul va varia ca lungime, în funcție de categorie astfel: cadeți feminin 10 km; cadeți masculin/Juniori feminin, MH1, MH3 15 km; Juniori masculin, MH4, MT2 20 km; Elite F/U23 feminin, MC2, MC3, MC4 20 km; Master/Amator 20 km; Elite / U23 masculin 40 km.

Proba de fond (FOND) va avea loc sâmbătă și duminică, 22-23 iunie și va consta în parcurgerea unui circuit de 45 km, o dată sau de mai multe ori în funcție de categoria la care participi astfel: Cadeți Masculin și Paraciclism toate categoriile 45 km; Master / Amatori Masculin si Juniori Masculin 90 km; Elite Feminin 90 km; Cadeți/Juniori Feminin si Master / Amatori Feminin 45 km; Elite / U23 Masculin 135 km.

Pentru sportivii de performanță (Elite, U23, Juniori, Cadeți), înscrierile se fac pe adresa de mail oficială a Federației în timp ce sportivii master și amatori se pot înscrie prin platforma Racehub.ro. Taxa de participare este de 75 lei / probă pentru categoriile Amatori și Master. Ghidul tehnic complet poate fi consultat aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − thirteen =