Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Dunav Ultra Teamwork este un eveniment de cicloturism care poartă bicicliștii, de-a lungul a 670 km, pe partea bulgară a fluviului Dunărea, până la Marea Neagră din Bulgaria. Startul are loc pe data de 7 septembrie, din Vidin. Evenimentul nu este o competiție, iar traseul trebuie parcurs individual sau în echipă. Toți participanții iau startul împreună însă de-a lungul traseului fiecare își poate impune propriul plan de parcurgere a distanței, propriul ritm și viteză.
Traseul include traversarea orașelor mari din Bulgaria cum ar fi Vidin, Lom, Kozlodui, Oreahovo, Nikopol, Sviştov, Ruse, Tutrakan, Silistra și Dobrici. Finișul traseului este în satul Durankulak de la Marea Neagră. Traseul are loc integral pe asfalt și leagă cea mai nord-vestică localitate din Bulgaria – satul Kudelin, de cea mai nord-estică localitate – satul Durankulak. De-a lungul celor 670 km vei trece prin sau pe lângă 89 de localități aflate pe malul Dunării, pe partea bulgară.
Participanții se pot înscrie la una din cele trei categorii: individual, echipă de doi și echipă de patru. Parcurgerea traseului se face urmărind un track gps prestabilit. De-a lungul traseului participanții vor trece prin „check point-uri” pe care trebuie să le valideze prin lipirea unui autocolant pe cardul de participare.
Pentru a fi considerat „Finisher”, trebuie să parcurgi cei 670 km în maxim 5 zile și trebuie să ai toate check point-urile bifate pe foaia de parcurs. Se acordă titluri speciale pentru cei care termină cursa în mai puțin de 5 zile. De-a lungul traseului Dunav Ultra Teamwork, organizarea cazărilor și masa sunt lăsate la latitudinea participanților, însă organizatorul oferă o listă cu locurile recomandate pentru cazare și masă. Rezervările se fac pe cont propriu.
Taxa de participare la Dunav Ultra Teamwork variază în funcție de categoria la care dorești să participi:
- Individual – 30 euro
- Echipă 2 cicliști – 70 euro
- Echipă 4 cicliști – 140 euro
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.