Acum citesti
Cursa Transcontinentală 2017 trece și prin România!

Există în lume nenumărate concursuri de ciclism, unele mai grele, altele mai ușoare, unele mai frumoase, altele mai banale. Însă fiecare are ceva care te atrage. Fie că se desfășoară la altitudine și îți place să urci sau să cobori, fie se desfășoară la nivelul mării și îți place mai mult marea, și așa mai departe. Într-o categorie aparte intră cursele ce se desfășoară non-stop și neasistate. Dacă sunt unele care durează multe ore și multe sute de kilometri, altele durează zile și mii de kilometri.

foto 01 Alain Rumpf - cyclingtips.com
Foto Alain Rumpf – cyclingtips.com

Din această ultimă categorie face parte cu Cursa Transcontinentală. Spre deosebire de o cursă normală, o transcontinentală nu are un traseu prestabilit. Concurenții sunt liberi să-și aleagă traseul atâta vreme cât bifează toate check point-urile. Iar anul acesta, în 2017, un check point este și în România, pe Transfăgărășan.

Din acest motiv nu poți spune nici câți kilometri va avea cursa. În 2016 însă majoritatea finisherilor au parcurs în jur de 4.100 km. Au luat startul 172 și au terminat doar 90 în timpul limită.

transcontinental-race varianta traseu 2015

Este o cursă „self-supported”. Participanții nu au voie să primească ajutor din exterior. Tot ce au nevoie în concurs trebuie fie să aibă cu ei pe bicicletă fie să cumpere de pe drum.

foto road.cc
Sursa – road.cc

În fiecare an check point-urile traseului se schimbă pentru a include locații istorice semnificative, culturale sau de interes pentru cicliști, cum ar fi pasuri celebre sau Transfăgărășanul care va fi parcurs anul acesta. Cei mai buni cicliști reușesc să parcurgă un astfel de traseu, de mii de kilometri, în aproximativ 11 zile. În acest răstimp ei pedalează cât mai mult, dar iau și pauze scurte pentru somn și masă.

A 5a ediție de anul acesta, Cursa Transcontinentală are startul pe data de 28 iulie din Belgia, iar finișul este în Grecia, dar nu se știe încă data, evident. Punctele de control sunt:

CP1 – SCHLOSS LICHTENSTEIN, Germania
CP2 – MONTE GRAPPA , Italia
CP3 – Muntii Tatra – Slovacia
CP4 – Transfagarasan – România

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + ten =