Acum citesti
CNE 2019 – Detaliile etapei 5, Harghita Enduro

Harghita Enduro este etapa a 5a din Cupa Națională Enduro de anul acesta. Va avea în Harghita Bike Park, pe data de 7 și 8 septembrie. Locul de start este pensiunea Sugo – Harghita Mădărași, sponsorul evenimentului.

La Harghita Enduro vor exista trei speciale. Cele trei probe au aproximativ 6km lungime, iar probele de legătură aprximativ 12 km cu o diferență de nivel 1000 m.

foto @harghitamadarasbikepark

Proba Specială 1 este vechiul traseu de enduro. Acesta a fost primul traseu din zona Harghita Mădărași fiind construit complet manual. Proba Specială 2 este cel mai nou traseu, construit în 2017 cu utilaje. Este un traseu ușor, foarte distractiv și accesibil pentru orice nivel de dat. Proba Specială 3 este traseul de downhill care a fost modificat pentru a deveni mai accesibil pentru toți. Astfel, a fost scos roadgap-ul și rockgardenul, acestea fiind considerate prea dificile.

Înscrierile la Harghita Enduro vor porni cu aproximativ două săptămâni înainte de eveniment, iar taxa de participare este posibil să fie la fel ca anul trecut, adică 80 lei. Sunt însă planuri pentru a avea o taxă unică pentru toată Cupa. Cu alte cuvinte dacă participi la toate etapele sau la mai multe, taxa de participare va fi mai mică.

Programul de concurs pentru weekendul 7-8 septembrie va fi alcătuit din ziua pentru antrenamente – sâmbătă și ziua de concurs – duminică. Antrenamentele nu sunt obligatorii, dar este bine să te dai pe trasee mai încet sâmbătă pentru a te da apoi tare duminică.

Echipamentul obligatoriu sau recomandat de folosit la concurs va fi cel menționat în regulamentul etapei. Casca este obligatorie și poate fi full face sau deschisă, ochelari și mănuși.

Harghita Enduro 2019 are locul de start la pensiunea Sugo. Organizatorul ne-a transmis că aici se va putea caza toată lumea. Alte opțiuni de cazare în zonă sunt: Cabana Mădăraș, Vitus Panzio, Pensiunea Petho, Madarasi Gyopár Panzió.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 14 =