Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Asociației ROI și Outhentic Cycling Romania au organizat o nouă tură de bicicletă adresată cicloturișlilor dornici să viziteze meleaguri noi și să intre în legătură cu istoria locurilor prin care au trecut. 100 de bicicliști entuziaști au pedalat sâmbătă, 9 iulie, peste 70 de km, pe traseul Bolintin Vale – Bucșani – Clejani-Bulbucata, descoperind frumusețea comunităților giurgiuvene. Participanții au vizitat obiective istorice și culturale, au avut parte de pauze culinare, au cunoscut meșteri din zonă și s-au prins în horă pe muzica unui taraf din Clejani.
Evenimentul a dorit să promoveze cicloturismul în zone rurale din apropierea Capitalei mai puțin cunoscute de către bucureșteni. Este un proiect de dezvoltare comunitară derulat în comunități în care OMV Petrom își desfășoară activitatea.
Tura de cicloturism a fost coordonată de Mircea Crisbășanu, membru al Asociației ROI și coordonator al Outhentic Cycling Romania și a inclus, în plus față de traseul de 70 km, vizitarea obiectivelor turistice de pe traseu, pauze culinare la gazdele din satele traversate și vizite la meșterii de artizanat din zonă.
Cu o lungime de 70 km traseul de bicicleta s-a desfășurat pe drumuri de asfalt și pietruite având o mică diferență de nivel de 50 m. Aceste trasee sunt accesibile oricărui biciclist și biciclistă, chiar și cu o condiție fizică mai putin bună. Pot fi parcurse cu aproape orice tip de bicicletă.
Evenimentul „Pedalăm pe urmele istoriei la Clejani și Bulbucata” este al doilea de acest fel organizat de către Outhentic Cycling Romania împreună cu Asociația ROI cu susținerea OMV Petrom. Evenimentul a beneficiat de sprijin din partea următorilor parteneri: Primăriile din orașul Bolintin Vale și comunele Clejani, Bulbucata și Bucșani, Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu, CIVITAS, Asociația Adevărații Veloprieteni, Aqua Carpatica, Concept Promo, Freerider.ro și Supapa.
Următoarea tură de cicloturism organizată de Asociației ROI și Outhentic Cycling Romania se va desfășura la Potlogi în august.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.