Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
Încă o zi dificilă pentru ciclatonişti în misiunea lor de susţinere a educaţiei în România. Dacă nu aţi aflat până acum, Ciclaton este un velo-eveniment creat pentru a susţine 5 cauze educaţionale, asta după ce la ediţia întâi de anul trecut a sprijinit 3 cauze.
Cauzele educaţionale sunt diferite faţă de cele umanitare. Dacă la cele umanitare se sprijină în general sănătatea la Ciclaton prioritate are educaţia copiilor indiferent dacă vorbim de cei instituţionalizaţi sau despre cei care se bucură de o familie. Toţi cei care participă la Ciclaton, fie că este vorba de ciclist de anduranţă sau temerar sau membru în echipa de organizare, contribuie cu donaţiile proprii şi cu cele pe care reuşeşte să le strângă de la prieteni şi cunoscuţi.
Iar până în acest moment, aşadar a 2a zi de Ciclaton, deja s-a depăşit suma de 35.000 lei care a fost obţinută anul trecut la Ciclaton 2014. Este drept că acum sunt mai multe cauze de susţinut însă şi echipa este mai mare.
Spuneam că ciclatoniştii au avut o zi dificilă în primul rând pentru că pentru mulţi oboseala primei zile de pedalat nu a dispărut, iar efortul de azi s-a cam acumulat. În plus deşi cu 10 km mai scurt decât ieri traseul zilei a 2a a avut o diferenţă de nivel mai mare, de 1065m. Traseul de la Târgu Mureş la Cluj Napoca prin Reghin a fost valonat în mare parte, oferind nu mai puţin de 8 căţărări. Deşi în întregime pe asfalt urcările deveneau din ce în ce mai grele pe măsură ce kilometrii treceau.
Caravana a ajuns la Cluj Napoca în jurul orelor 18, iar ciclatoniştii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii cauzelor educaţionale pe care le susţin. Odată terminată partea „oficială” şi ziua de „lucru” încheiată ne-am luat la revedere de la cei care ne-au aşteptat în piaţa Centrală şi am plecat spre locul de cazare pentru a „deveni din nou oameni”, asta pentru că straturile de sudoare depuse pe noi au devenit atât de multe la număr încât nu prea se mai distingeau culorile echipamentului.
Mâine Ciclaton ajunge în a 3a zi de pedalat, ziua aventuroasă. Iar asta pentru că vom avea în jur de 10 km de drum neasfaltat în zona în care vom traversa Apusenii. Frumos este însă că pe partea cealaltă ne aşteaptă o coborâre continuă de peste 20 km!
Vă încurajăm şi pe voi să susţineţi Ciclatonul şi educaţia în România cu o donaţie simbolică pe care o puteţi face aici.
Dacă doriţi să susţineţi în special cauza educaţională „De-a Arhitectura” pentru care pedalează şi colegul nostru de redacţie Dan Mazilu, o puteţi face aici.
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.