Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Asociația “Da, și eu pot să lupt cu diabetul!” este dedicată derulării de evenimente care susțin mișcarea, sportul și un stil de viață sănătos și care contribuie la educarea persoanelor cu diabet sau probleme de nutriție. Primul proiect desfășurat a fost “Turul Romaniei pe bicicletă“ – prima persoană cu diabet tip 1 care a pedalat 3,000 km pentru a dovedi că se poate.
De la organizator:
Asociația noastră, prin intermediul “Bike Sensation Romania” vă propune o cursă care vrea să devină un eveniment internațional, desfășurat în fiecare an și care să aducă pe șoselele din Carpați o serie de bicicliști de valoare – Carpathian Arch Race.
Carpathian Arch Race – UNDE?
Munții Carpați sau Carpații sunt o serie de munți care formează un arc în întreaga Europă Centrală și de Est. Lung de aproximativ 1.500 km (932 mi), este al treilea cel mai lung lanț muntos european după Ural, cu 2.500 km (1.553 mi) și Munții Scandinavi cu 1.700 km (1.056 mi). Arcul se întinde din estul Republicii Cehe (3%) în nord-vest prin Slovacia (17%), Polonia (10%), Ungaria (4%) și Ucraina (10%) Serbia (5%) și România (50%) ) în sud-est. Cea mai înaltă zonă din Carpați este cunoscută sub numele de munții Tatra din Slovacia și Polonia, unde cele mai înalte vârfuri depășesc 2.600 m (8.530 ft). Al doilea cel mai înalt domeniu este Carpații Meridionali din România, unde cele mai înalte vârfuri sunt cuprinse între 2.500 m (8.202 ft) și 2.550 m.
Carpathian Arch Race – CE?
Carpathian Arch Race #CAR este o cursă de biciclete care începe din orașul Bratislava din Slovacia, urmând munții prin Ucraina, intrând în România, traversând cele mai mari pasuri și terminând în Cluj Napoca, România. Finalul este în munții Apuseni, Transilvania, care aparține Carpaților Români de Vest, numiți și Occidentali, sau munții „apusului”. Se vor pedala peste 2.500 km, printr-un peisaj extraordinar, verificând câteva puncte uluitoare. Cursa este una fără suport extern, toți participanții trebuie să urmeze traseul, trecând punctele de control, planificându-și bagajele, timpul de dormit, puterea și traseul (pentru că în afara segmentelor de control, fiecare participant își alege traseul).
Inscrierile se deschid pe data de 1 februarie, iar startul cursei este programat pentru 21 august. Detalii se pot obtine pe site-ul competitiei www.bike-sensation.com
Carpathian Arch Race – Cauza în care credem!
Această cursă este pregătită și susținută de aceeași echipă care conduce lupta „Da, si eu pot!” pentru educație, pentru persoanele cu diabet zaharat și probleme nutriționale. Luptăm ca prin educație și preventie, o persoană cu diabet sa duca o viață normală, pe termen lung. Contribuiți la educația continuă a pacientului în ceea ce privește tratamentul și schimbarea stilului de viață.
463 de milioane de persoane trăiau cu diabet în 2019. Majoritatea acestor cazuri sunt diabet de tip 2. Se estimează că alte 374 de milioane de persoane prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2. Deși există o serie de factori care influențează dezvoltarea diabetului de tip 2, este evident că cei mai influenți sunt comportamentele legate de stilul de viață asociate în mod obișnuit cu urbanizarea. Acestea includ consumul de alimente nesănătoase și stiluri de viață inactive cu comportament sedentar. VREM – să dezvoltăm măsurile și infrastructura necesare pentru a asigura o dietă echilibrată pentru copiii din școli și pentru a le facilita implicarea în activități sportive. Vrem ca fiecare școală să aibă un medic.
Înscrierile se deschid pe data de 1 februarie, iar startul cursei este programat pentru 21 august. Detalii se pot obține pe site-ul competiției www.bike-sensation.com
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.