Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Fundația Motivation România se alătură Fundației Comunitare Țara Făgărașului pentru organizarea celei de-a cincea ediții Bikeathon! Bikeathon este un concurs de ciclism prin care se atrag fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
La aceasta a 5a ediție au fost înscrise 18 proiecte pe care le poți sustine și tu prin donații. Concursul are loc sâmbătă, 9 iunie.
Începând din 2018, utilizatorii de scaune rulante si handbike vor putea concura la Bikeathon. Ei vor parcurge un traseu de aproximativ 4 km, testat de reprezentanții Motivation. Înscrierile se fac până pe data de 31 mai la această adresă.
Pentru această cursă startul se va da cu 15 minute mai devreme, iar antrenamentul oficial va avea loc în acceași zi cu cel pentru cursa populară de 10 km, duminică 3 Iunie, începând cu ora 11:00, cu start din fața cetății Făgăraș. Traseul poate fi vizualizat la această adresă.
Lansarea unei curse accesibile utilizatorilor de scaune rulante în cadrul Bikeathon este o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor.
Fundația Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viață independentă și, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.
Concursul Bikeathon ofera adulților un total de 4 trasee de concurs cu diferite lungimi: 10 km, 22 km, 46 km și 70 km. Pentru copii distanțele de concurs sunt: 1 tur de cetate (aproximativ 1 km lungime), două tururi de cetate, trei tururi de cetate și cursa de 10 km.
Cea mai lungă proba a cursei Bikeathon 2018, traseul maraton de 70 km, are o diferență de nivel de 810 m. Organizatorul ne-a transmis că acesta va fi în mare, împărțit astfel: aproximativ 20 km de drum forestier, în jur 30 km pe iarbă printre dealurile din jurul Făgărușului și pădurile de stejar din zonă, iar o bucată de 20 km va fi pe drum asfaltat, un drum județean plat în mare parte.
Înscrierile la concurs se fac la această adresă. Nu uita să adopți un Proiect educațional pentru care să donezi sau să ajuți la motivarea oamenilor să doneze.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.