Acum citesti
Adria Bike anunță un nou concurs de mtb-maraton pe etape în Croația – Istria MTB Stage Race 2023!

De la organizatorii cunoscutului maraton mtb pe etape 4 Islands MTB, vine acum un nou concurs de mtb, cu mai puține etape, dar mai lungi! Istria MTB Stage Race va avea prima sa ediție în septembrie și va include 3 etape care însumează aproximativ 250 km și în jur de 4.500 m diferență de nivel. Așa cum rezultă și din denumire, concursul are loc pe trasee din peninsula Istria, una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale Croației.

La fel ca la 4 Islands MTB și la Istria MTB Stage Race se va concura în echipe de doi cicliști, categoriile de participare fiind Masculin, Feminin, Masculin Master, Masculin Grandmaster, Mix și E-bike. Ce este însă diferit la acest concurs, este organizarea punctelor de alimentare, denumite “Smart-Stops”. Prima ediție a noului concurs va avea loc în septembrie, mai precis între 21 și 23.

La acest concurs organizatorii vin cu un nou concept pentru punctele de alimentare Smart-Stops. Mai precis, timpul petrecut aici nu este contorizat participanții putând astfel să se odihnească mai bine și porni apoi, mai departe, cu un avânt și mai bun. Timpul maxim necronometrat petrecut la punctele de alimentare Smart-Stops este de 20 minute, după care cronometrul va începe iar să meargă.

„Dorința de a avea un concurs de mtb în Istria a existat de mai mulți ani, dar am vrut ca evenimentul să fie aliniat la tot ce oferă Istria mai bun și din punctul de vedere al unui concurs, dar și turistic. Așadar, ne-am inspirat din concursuri cunoscute din Africa de Sud, precum Sani 2C și am gândit un eveniment de trei zile, cu trei etape, un concurs considerat “mic” în lumea curselor de mtb-maraton”, spune Hrvoje Šepić, directorul de cursă Adria Bike, organizatorul evenimentului.

Spre deosebire de alte concursuri mtb pe etape, Istria Stage Race nu se concentrează pe numărul de kilometri, diferență de nivel și dificultate tehnică. În schimb organizatorii își doresc să ofere participanților o experiență deosebită în Istria, pe bicicletă, dar și fără bicicletă. Totuși Istria Stage Race 2023 nu va fi o “plimbare în parc”, primele două etape având aproape 100 km, cu a treia având aproape 60 km.

“De-a lungul celor 3 zile de concurs și 250 km, concurenții se vor bucura de aproape toate elementele care alcătuiesc un concurs de mtb-maraton. Prima etapă este ca o introducere și o încălzire. Etapa include mai multe porțiuni rapide de gravel, cum este și Parenzana, traseu construit pe o fostă cale ferată, care include urcări și coborâri ușoare, tuneluri și poduri. În plus, vor fi în jur de 10 secțiuni de potecă și drumuri de țară care traversează zone viticole”, povestește Pavle Roset, director de cursă Istria MTB Stage Race, fost multiplu campion la XCO și XCM al Croației.

Etapa a doua vine deja cu alt peisaj. Vor fi multe urcări scurte, pârâuri de traversat, păduri și poteci. Traseul duce concurenții din vestul coastei Istriei spre estul ei, finișul fiind în Labin. Etapa a 3a, ultima, cea mai scurtă, are loc în regiunea Labin și Rabac, o destinație cunoscută a Croației pentru mtb. Aici cursa se termină cu un teren mai tehnic și mai dificil. La etapa a 3a, potecile sunt aproape permanente și abordabile, dar care totuși nu lasă prea mult timp de relaxare pentru cei care tind spre podium.

Punctele de alimentare Smart-Stop sunt organizate în zone turistice atractive și ușor accesibile pentru public, tocmai pentru ca evenimentul să fie popular nu doar concurenților ci și pentru spectatori și însoțitori.

Informații Istria MTB Stage Race 2023

Istria MTB Stage Race 2023 are trei etape care totalizează 243 km și 4.670 m diferență de nivel. Perioada de desfășurare este 21-23 septembrie 2023. Startul se află în Poreč, iar finișul în Rabac. Înscrierile sunt deschise, iar taxa de participare este de 369 euro / persoană până pe data de 31 iulie 2023 și 399 euro / persoană până pe data de 31 august 2023.

  • Etapa 1 – Poreč – Poreč / 92,4 km / 1.570 m urcare
  • Etapa 2 – Poreč – Labin / 93,0 km / 1.700 m urcare
  • Etapa 3 – Labin – Rabac / 57,4 km / 1.400 m urcare
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + fourteen =