Acum citesti
Giant Propel SLR 2016 din aluminiu devine realitate

Modelul Propel lansat de Giant în 2013 a devenit în scurt timp un segment de sine stătător al bicicletelor aerodinamice pentru şosea. Însă până acum construcţia a fost doar din carbon acestea făcând parte din colecţia Advanced.

Acum Giant lansează modelul de succes Propel în versiunea de aluminiu, bicicleta care beneficiază de aceeaşi eleganţă şi performanţă a cadrului însă la preţuri mai prietenoase şi cu frâne tradiţionale de cursieră în loc de cele specifice aero.

Vor exista două modele din aluminiu ce vor fi dotate cu noua furcă din carbon Advanced SL Overdrive 2 (cu ţeavă steerer de la 1.25 la 1.5) şi cu un ghidon standard pentru şosea în loc de piesa aerodinamică dintr-o singură bucată care include pipa şi ghidonul.

Modelul de top este Giant Propel SLR 1 echipat Shimano Ultegra 11 viteze (36/52T, 11-28T) cu lanţ KMC. De asemenea şi roţile Giant SL1 Aero arată a fi noi acestea oferind un preţ mediu pentru jante cu profil adânc. Preţul recomandat pentru SLR1 este de 2.039$.

Giant Propel SLR1 2016 03Cablurile sunt ghidate în întregime la interior. Cel pentru frâna spate intră în cadru în ţeava top tube şi iese în spate, pe dedesubt fiind apoi curbat pe lângă seat tube pentru a ajunge la frâne. Punctul de intrare de pe top tube se află pe laterale pentru a evita unghiurile ascuţite. Însă cablurile pentru schimbătoare intră vertical în cadru pentru a coborî apoi prin ţeava down tube.

Giant Propel SLR1 2016 01Ţeava seat tube are formă de lacrimă sau aripă de avion, lucru repetat şi la tija de şa. Şi ţeava down tube este aerodinamică şi oferă un profil special în dreptul bidonului de apă pentru a reduce frecarea cu aerul. Însă cea mai impresionantă este zona headtube – top tube. Aceasta este una din cele mai puternic prelucrate forme de aluminiu întâlnite în industrie. Rezultatul se traduce prin combinarea ţevii headtube cu top-tube într-o singură piesă.

Giant Propel SLR1 2016 02Modelul Giant Propel SLR 2 2016 reduce nivelul la o echipare încă foarte bună Shimano 105 şi foloseşte roţile PA-2. Preţul recomandat este de 1.520$.

Giant Propel SLR2 2016

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + eleven =