Acum citesti
Şarpele Bicicliştilor din Copenhaga

Noul pod velo din Copenhaga denumit The Bicycle Snake încheie traseul bicicliştilor peste podul Bryggebro oferind un traseu plăcut de-a lungul portului şi pe lângă construcţii la nivelul etajului întâi. Făcând parte din strategia de a deveni unul din cele mai prietenoase cu bicicliştii oraşe din lume noul pod garantează utilizatorilor o accesibilitate mai bună şi legături îmbunătăţite spre oraş.

The Bicycle Snake pod velo Copenhaga 06

Bicicliştii din Copenhaga sunt încântaţi de podul Bryggebro însă în acelaşi timp au sesizat lipsa unui traseu potrivit în zona podului Dybbølsbro. Dar şi această situaţie va fi în curând remediată mulţumită “şarpelui” care va duce bicicliştii în siguranţă şi la înălţime de la podul Dybbølsbro la podul Bryggebro. Când şi conexiunea dintre Vesterbro şi Islandsbrygge va fi gata cicliştii nu vor mai trebui să-şi ridice bicicletele pe treptele de la Fisketorvet Shopping Centre.

The Bicycle Snake pod velo Copenhaga 12

Estetică urbană la nivelul etajului întâi

Podul suplu şerpuieşte de la Fisketorvet Shopping Centre peste bazinul portului şi printre blocurile din Kalvebod Brygge creând astfel un contrast plăcut cu construcţiile rezidenţiale masive din beton din zonă. Pentru a oferi bicicliştilor o experienţă cât mai plăcută traseul a fost gândit ca părţi din el să treacă peste apă. Noul pod velo va traversa la o înălţime de 6-7 metri deasupra apei şi printre Hotel Copenhagen Island, Aller Huset şi Atrium, pe deasupra pietonilor la nivelul etajului întâi.

The Bicycle Snake pod velo Copenhaga 08

Şarpele zvelt din oţel

Arhitecţii de la firma Dissing + Weitling sunt cei care au gândit „Şarpele Bicicliştilor”. Podul are o lăţime de 4 metri, o lungime de 190 metri şi o rampă de 30 metri. Este construit din oţel pentru a căpăta un design suplu. Pentru a obţine spaţiu necesar stâlpilor de susţinere o zonă a bazinului din port a fost complet mutată mai mult înspre larg.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 17 =