Acum citesti
Anvelope fără aer de la Britek: adio cameră, adio pompă, adio pană de cauciuc!

Ai spune că va fi cel mai de succes proiect în ceea ce privește anvelopele pentru biciclete. S-ar putea să ai dreptate, deși cei de la Britek încă mai lucrează la proiect, pentru a-l prezenta într-o formă finală.

Anvelopa folosește o structură de cauciuc și de oțel pentru a oferi o anumită rigiditate la rulare. Conform celor de la Britek, inginerii urmează să definitiveze un sistem care să-ți permită ție să reglezi respectiva rigiditate, mimând practic o anvelopă umflată mai mult sau mai puțin. De asemenea, mai rămâne de rezolvat problema pietrelor sau a noroiului care pot pătrunde prin preții laterali decupați ai anvelopei. Ultima și cea mai simplă este proiectarea carcaselor ce oferă un profil diferit, în funcție de disciplina pentru care sunt create.

În filmul de mai jos, poți vedea unul din primele prototipuri în acțiune.

via Britek

 

Vezi Comentarii (16)
  • pe uscat poate merge..dar mai intervine si problema rezistentei ansamblului, flexare la pedalare, damburi… preea complicat..si sigur scump !

  • salut.
    ar mai fi un mic dezavantaj :))
    in cazul unei borduri gresit abordate… si iti aplatizezi respectiva structura? cauciucul e elastic… nu era mare scofala. faceai o pana ..poate strambai putin janta.. insa aici sansele sunt mult mai mari sa „strambi anvelopa ” :))

  • Stiu ca ceva asemanator ca principiu s-a facut pt autovehicule si sistemul era complet functional. Sunt tare curios dc masa acestei anvelope este comparabila cu cea a unui sistem clasic – cauciuc + camera.Nu de alta, dar cred ca e cea mai proasta zona de pe bicicleta, respectiv roata in care sa adaugi greutate.

  • Daca nu ar avea gaurile respective n-as avea nici o teama ca s-ar putea umple de noroi sau pietre. Si cred ca ar functiona mai bine (mai multa sectiune = mai multa rezistenta).

    Poate pentru bicicletele de dirt sa fie o chestie sa arate asa.

  • Cred ca dezavantajele intrec avantajele; nu mai spun de pret care n-are cum sa fie mai mic decat la anvelopele actuale. Plus utilizarea pe timp de noroi sau balti care ii restrange utilizarea. Una peste alta cred ca e un experiment si va ramane cam atat.

  • Ideea este senzationala si foarte buna daca vor astupa gaurile, ceea ce e mai mult ca sigur ca asta vor face intr-o productie de serie, sa faca mai multe variante cu tarii la alegere pt a optimiza greutatea, ceea ce iar e usor realizabil si 3, sa fie comparabil la fel de usoare cu unele clasice… Daca reusesc sa faca asemenea cauciucuri la 500-600 grame, eu zic ca vor da lovitura cu ele! Si sunt la un pas de cauciucul-raf din aceiasi bucata…si fantezia zboara… Foarte tare ideea! Probabil la jeepurile de pe fronturi deja e si realizata chestia!

  • Intr-adevar găurile reprezintă un dezavantaj, însă acesta poate fi relativ uşor de remediat, de pildă prin înglobarea ansamblului elastic într-un pneu. În această formă sistemul ar putea avea mare succes, păstrând aspectul plăcut cu care toată lumea este obişnuită şi adăugând mult doritul avantaj al plimbarilor fara pene.

  • Am citit comentariile si mor pe cei care spun „never” sau ca este imposibil etc… Pai mai oameni buni, voi v-ati nascut acum 40 de ani cu calculator cu 1 Tera memorie si televizoare LED ?? Toate la timpul lor, nu mai comentati aiurea, sunt sigur ca la un momentdat se va gasi cea mai buna solutie si pentru anvelope si multe altele, dar nuuu, voi le vreti pe toate asa de-odata, sa apara peste noapte…Si de va fi sa apara… atat va spun: Sa NU aveti parte de ele ! 🙂

  • Din cate imi aduc aminte, Audi cocheta acum cativa ani cu acelasi concept. Dar colegii de forum au dreptate, sa vedem cu ce pret vor ajunge pe piata, si ce optiuni de „moliciune” vor fi.
    Interesant oricum.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 16 =