Acum citesti
Anti Chainreactioncycles.com

Un grup de dealeri spanioli a creat site-ul antichainreaction.com pentru a-și manifesta nemulțumirile vis-a-vis de extinderea magazinului online cu distribuție globală Chain Reaction Cycles. Problema principală o reprezintă prețurile practicate de magazinul irlandez, care, susține Christian Tidow, duc la o concurență neloială.


În continuare, Christian Tidow explică succesul acestui magazin: „singurul motiv pentru care acest mare magazin low-cost poate avea succes pe piețe străine este că oferă produse la un preț mai mic decât cel al distribuitorilor locali, cu livrare gratuită și cu serviciul clienți oferit în limba locală„.


„Distribuția locală nu poate ține pasul cu prețurile acestui magazin online pentru că trebuie să suporte costurile de stocare, de distribuție, promovare și publicitate. În acelși timp, așa cum un brand nu permite unui magazin să cumpere produsele de la un distribuitor străin, la fel n-ar trebui să permită unui magazin dintr-o altă țară să intre pe un teritoriu unde există deja un distribuitor”, conchide Tidow.


Acesta dorește să oprească livrările brandurilor mari către ChainReactionCycles și să atragă atenția tuturor în ceea ce privește dezvoltarea magazinului online irlandez.


Mai multe informații pe marginea acestui subiect pe site-ul realizat în patru limbi diferite


Cât de îndreptățiți crezi că sunt dealerii spanioli care au demarat această acțiune? Tu ai comanda (în continuare) de la ChainReactionCycles.com?


Vezi Comentarii (5)
  • Se numeste concurenta, daca nu-i faci fata apuca-te de altceva, si eu comand de afara de la ei sau de la evans, unde poti gasi cam orice si la preturi mult mai bune decat la noi, mi se pare penibil si nu cred ca va avea ceva succes protestul.

  • Situatia poate a fost asa anul trecut. Din pacate, ChainReaction practica acum preturi umflate. Exista alte situri – Bike 24, Actionsports – cu preturi mai mici. Diferentele sunt si de 20 de euro la o piesa de 70 de euro. Poate practica o campanie de publicitate negativa proprie?…

  • Atata timp cat cei de pe chainreactioncycles practica preturi mai mici decat costurile totale privind achizitia , stocare , promovarea produselor putem spune ca exista o concurenta neloiala. Insa aceasta strategie a preturilor mici nu poate functiona pe o perioada indelungata datorita pierderilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =