Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Aşadar eşti un ciclist înrăit şi puţin frig nu te sperie pe tine. Oricând mai poţi pune nişte haine pe tine, ceva huse de pantofi sau mănuşi. Dar faţa este cam tot timpul expusă. Pentru aceea dintre voi care nu se opresc din pedalat nici iarna sau pe ploaie, Farzad Hariri, din Toronto, a creat noul vizor VisorX.
Că te protejează de vântul rece, ploaie, zăpadă şi lapoviţă este bine. Însă şi mai bine este că vizorul se poate instala pe orice cască. Opţional VisoX poate fi livrat şi cu o husă specială ce acoperă aerisirile din cască făcând-o impermeabilă.
VisorX se instalează şi demontează foarte uşor folosind doar nişte suporţi ce se lipesc de lateralele căştii pe care o foloseşti deja. Din imagini se observă ca montanţii oferă o plajă largă de reglaj.
Vizorul este fabricat din plastic policarbonat cu o grosime de 3 mm fiind similar cu cel folosit la căştile pentru motociclism. Este suficient de solid pentru a te proteja şi de insecte, crengi, pietricele sau fire de nisip. VisorX este uşor, rezistent la zgârieturi şi oferă protecţie UV, la fel ca nişte ochelari de soare.
Aburirea este întotdeauna o problemă la ochelari şi mai ales la vizoarele care acoperă întreaga faţă. Însă VisorX este dotat cu o serie de perforaţii care permit aerului să circule. În plus vizorul dispune şi de tratament anti-aburire.
Husa opţională cu care acest vizor poate fi livrat este elastică şi poate fi instalată peste orice cască. Astfel, alături de protecţia feţei, acum vei avea şi capul protejat de frig.
Vizorul este disponibil în culorile: argintiu, auriu, cenuşiu şi transparent.
Preţul promoţional din acest moment de pe Kistarter este de 39$ pentru un vizor transparent, 63$ pentru versiunea cenuşie sau 68$ pentru cele argintii şi aurii. Toate dispun de husă inclusă pentru cască. Un set întreg (pentru zi şi noapte) care include vizor transparent, cenuşiu şi husă are un preţ de 110$.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.