Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Războiul reducerilor de preţ a prins viteză, iar cicliştii încep să profite de ocazii. Astfel Pioneer şi SRM anunţă reduceri serioase la powermeter-ele lor.
Când s-a lansat prin 2013, Pioneer oferea primul powermeter care măsura ambele picioare. Ei încă oferă această opţiune însă multe alte firme au început să le calce pe urme. Însă încă de la început Pioneer a avut preţuri competitive fapt care s-a reflectat şi la celelalte companii precum Quarq, PowerTap, Power2Max, SRM în reducerea preţurilor.
Toamna trecută la Interbike, Pioneer a oferit un nou model de powermeteru utilizabil la un singur picior, la un preţ şi mai mic. Era pentru un singur picior însă noul sistem putea fi uşor upgradat să funcţioneze la ambele picioare daca ulterior bugetul îţi permitea. Acest lucru le-a permis să concureze cu Stages şi chiar să îi bată puţin la preţ.
Astăzi preturile la powermeterele Pioneer scad cu încă 30% (270$) pentru sistemul pentru un picior, ajungând la preţul de 529$ pentru Ultegra şi 649$ pentru Dura-Ace, ambele sisteme incluzând braţul pedalier non-drive.
Însă asta nu este tot. Şi sistemul pentru două picioare dispune de scădere de preţ ajungând la 1300$ (pentru Ultegra redus de la 1550$) şi la 1500$ (pentru Dura-Ace redus de la 1850$), sistem care include întregul angrenaj.
Bonus pentru sistemul Pioneer este faptul că dacă dispui de un sistem pentru două picioare poţi muta un senzor pe o altă bicicletă obţinând astfel două powermetere pe două biciclete separate care măsoară un singur picior (presupunând, spre exemplu, că ai o bicicletă de şosea şi una de triatlon).
În acelaşi timp şi nemţii de la SRM au intrat în lupta scăderii preţurilor. Şi la ei preţurile scad cu 30% mulţumită optimizării procesului de producţie.
Noile preţuri vor include cel mai ieftin sistem SRM la preţul de 1400$ (pentru spidere care se potrivesc pe braţe pedaliere de la Cannondale SI, Rotor 3D+, Specialized Fact sau SRAM XX1). Angrenajele nu sunt incluse. Cel mai mic preţ pentru un angrenaj complet va fi pentru SRAM S975 cu un preţul de 1600$, cu braţe şi spider din carbon şi foi Praxis, pentru compact sau standard de şosea, cu rulment pedalier GXP sau BB30.
Cel mai popular powermeter pentru 11 viteze destinat groupset-ului Dura-Ace (însă fără branding Dura-Ace datorită scăderii preţului) va avea preţul de 2200$, redus de la 2970$. Cel mai scump sistem va avea preţul de 2500$ pentru angrenaje THM Clavicula M3 sau Campagnolo Record. Pentru SRM garanţia europeană rămâne la 3 ani.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.