Acum citesti
Noua IXS Xult pentru enduro – la graniţa dintre downhill şi cross country

Creşterea în popularitate a disciplinei enduro a dus la dezvoltarea unei generaţii întregi de biciclete şi componente specifice. Tot enduro a avut ca rezultat şi crearea unui tip nou de echipament. Întrucât la enduro găseşti coborâri demne de downhill, dar şi urcări specifice curselor de cross country această disciplină are nevoie de un echipament cât se poate de special.

Căştile de protecţie reprezintă o arie unde riderii încă trebuie să aleagă în funcţie de eveniment, traseu şi chiar în funcţie de vreme. La unele concursuri eşti obligat să porţi full face, altele permit orice cască însă de cele mai multe ori concurenţii sunt nevoiţi să aleagă între două situaţii, nici una ideală: fie să aibă la ei două căşti pentru acelaşi concurs – purtând un full-face în etapele cronometrate şi o cască normală de XC în tranziţii, sau să aleagă varianta cea mai protectivă, un full face dedicat care însă poate fi mult prea călduros pe urcări.

Inspiraţia pentru noua IXS Xult a venit din zona gri dintre cele full-face şi normale sau „half shell”. În timp ce alte companii au ales să producă o cască half shell ce se poate converti în full face IXS, cu ajutorul lui Cedric Gracia, a ales varianta full face însă ventilată atât de bine încât să fie confortabilă întreaga zi, atât pe coborâri, dar mai ales pe urcări.

IXS-Xult-cedric-graciaNoua cască IXS Xult îndeplineşte standardele de securitate Europene EN1078 şi Americane C.P.S.C, dar şi multe alte standarde necesare căştilor specifice pentru downhill. Xult are în jur de 1,1 kg. Greutatea nu o face să fie cea mai uşoară de pe piaţă însă alte opţiuni asemănătoare au greutăţi similare. Spre exemplu POC Cortex Flow are 1 kg, TLD D3 Carbon are tot 1,1 kg, Kali Avatar Carbon are în jur de 900g, Urge Archi-Enduro aproximativ 800g, iar Bell Super 2R – casca ce se transformă din half shell în full face, are 694g. Însă ventilaţia la această noua IXS este anunţată ca fiind de excepţie.

xult-variant-2-Xu xult-variant-3-XuLa construcţia noii IXS Xult s-a folosit un polimer de ranforsare a fibrelor la care s-a adăugat căptuşeala EPS şi inserţiile X-Matter care absorb impacturile normale cât şi forţele de rotaţie. La interior vei regăsi căptuşeala Coolmax la care s-a adăugat pad-ul de urgenţă EPR gândit să permită desfacerea facilă a căştii după un accident.

Mărimile disponibile sunt S/M, M/L şi L/XL. Preţul este de 349 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − nine =