Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Recent piaţa produselor de tipul smart watch a început să se dezvolte considerabil şi puţine companii sunt mai active şi mai inovative ca Garmin atunci când vine vorba de gadget-uri ce pot fi „împerecheate” cu alte produse „deştepte”.
Să începem cu Garmin Vívoactive un nou smart watch cu ecran tactic care va fi pe placul multor persoane active. Acest ceas de mână dispune de un ecran color ce poate fi citit şi în soare şi care se poate sincroniza cu majoritatea telefoanelor Apple şi Android. Aşadar mesajele de tip sms, email sau apeluri pierdute pot fi citite direct pe ceas. În plus şi notificările Facebook, Twitter şi altele beneficiază de aceleaşi facilităţi. Ceasul poate fi folosit şi pentru muzică, pentru a controla action cam-ul Garmin Virb, să-ţi găseşti telefonul dacă l-ai rătăcit şi permite celor apropiaţi ţie să fie la curent cu activitatea ta fizică, în timp real, cu Live Track.
În momentul în care începi să faci sport ceasul dispune de o serie de aplicaţii pentru activităţi ca alergare, ciclism, plimbare, înot şi chiar golf. Aplicaţia pentru ciclism dispune de GPS şi măsoară timpul, distanţa, viteza şi caloriile arse. Se pot adăuga senzori suplimentari pentru cadenţă şi puls. Bateria ceasului Garmin Vívoactive durează 3 săptămâni în modul ceas sau sport şi 10 ore cu GPS-ul pornit. Preţul este de 249$.
Dacă ce te interesează este mai mult să afli cât de bine te antrenezi atunci Garmin Fēnix 3 este gadget-ul pentru tine. Fēnix 3 foloseşte un ecran de 1,2” şi se poate transforma dintr-un elegant ceas cu limbi într-unul digital perfect pentru antrenamente. Gândit în special pentru alergare ceasul poate măsura valori cum ar fi cadenţa, oscilaţia verticală şi contactul cu solul la care se adaugă măsurători similare şi pentru înot, schi sau snowboard.
Fēnix 3 dispune de gps şi poate oferi navigaţie simplă cu altimetru, barometru şi busolă. Ceasul este compatibil cu Connect IQ oferind conexiuni ANT+ şi Bluetooth Smart. Bateria durează până la 50 de ore în modul UltraTrac, 16 ore cu GPS-ul pornit sau 3 luni dacă îl foloseşti doar ca ceas. Rezistă până la o adâncime de 100 metri preţul pornind de la 499$.
Cei care caută navigaţie la încheietura mâinii se pot bucura de noul Garmin Epix. Acesta are un ecran de 1,4 inch pe care se poate afişa o hartă color digitală şi 8 gb de memorie pentru încărcarea de hărţi adiţionale. Epix este un ceas pentru fitness, dar care dispune şi de funcţionalitate vizuală pentru navigaţie GPS. Bateria durează 50 ore în modul UltraTrac, 24 ore cu GPS-ul activat şi în jur de 16 săptămâni dacă îl foloseşti doar ca ceas. Preţul recomandat este de 549,99$.
Pentru cei interesaţi doar să-şi monitorizeze mişcarea şi timpul Garmin a adus la zi trackerul pentru activitate cu Vívofit 2. Bateria durează peste un an chiar dacă lumina ecranului este tot timpul aprinsă. Display-ul afişează şi un indicator de mişcare cd-ţi reaminteşte să nu te opreşti. Se pot programa alerte care să-ţi amintească să te ridici de pe canapea. Garmin Vívofit 2 tine evidenţa paşilor făcuţi, caloriilor arse, distanţei parcurse şi orei. Pentru a fi mai pe placul consumatorului final Garmin oferă acest model într-o multitudine de variante de culori şi materiale. Preţul lui Vívofit 2 porneşte de la 129$.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.