Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Când numele tău apare pe un anumit produs este semn că ai cam reuşit să te afirmi din punct de vedere profesional. Însă produsul respectiv trebuie şi să fie bun, semnătura ta garantând că e ceea ce trebuie. Când Deity l-a abordat pe Tyler McCaul să construiască pedala, cei doi, alături de alţi membri Deity precum Cam Zink, s-au apucat de treabă pentru a realiza ceea ce pentru mulţi este doar o simplă pedală.
Platforma pedalei rezultate este foarte mare, nu mai puţin de 110×105 mm. Însă aceasta nu este plată ci concavă coborând nu mai puţin de 2,5 mm în centru.
Majoritatea pedalelor sunt construite asimetric având forma unui paralelogram înclinat cu platforma propriu-zisă mişcată spre spate faţă de ax. Noile TMAC de la Deity sunt însă simetrice şi centrate pe ax. Din testele pe care le-au făcut acest design oferă susţinere mai bună atunci când aterizezi sărituri mari sau când faci tricuri, în special atunci când nu aterizezi chiar perfect pe pedale.
Noile Deity TMAC sunt construite din aluminiu 6061 T6 fiecare parte dispunând de 14 pini pentru tracţiune. Pinii sunt preferaţi întrucât şuruburile când sunt deteriorate sunt foarte greu de scos folosind cheia hexagonală. La TMAC fiecare pin are două feţe. Dacă trebuie să-l scoţi şi nu mai poţi, îl scoţi pe cel de pe cealaltă parte şi îl deşurubezi apoi şi pe cel care te interesează. Toţi pinii sunt instalaţi din start cu LocTite şi nu ar trebui să cadă. Însă dacă se întâmplă pedalele vin din start cu un set complet de pini de rezervă.
Axul este realizat din chromoly tratat la cald care se învârte pe mai mulţi micro-rulmenţi sigilaţi şi bucşe DU amplasate în aşa fel încât tensiunea din pedală să fie corect distribuită.
Pedalele sunt disponibile în 5 culori exolate şi vopsite, au greutatea anunţată de 409 g şi un preţ de 168,99 $.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.