Acum citesti
Acăsenii: Aventurierii neîngenuncheați cu mountain bike-uri din Alba

Este teribil de simplu să îți creezi un mic univers având la îndemână o bicicletă, câțiva prieteni și ei cu biciclete, un județ presărat cu munți și dorința de a oferi. De fapt, odată cu accesarea intrigant denumitului site www.acasenii.ro, asta se și întâmplă: se deschide un micro-univers pe ecranul computerului tău, făurit de niște… Fauri. Site-ul creat de Cristian Faur descrie turele realizate împreună cu fiul său Vlad prin județul Alba, iar dacă asta nu ți-a captat atenția, probabil cele 35 de ture pentru toate nivelurile, complet documentate, pe care le-a înregistrat probabil o vor face.

acasenii

Cum spuneam, În total sunt 35 de ture, cu distanţe între 10 şi 100 km, multe dintre ele cu diferenţe de nivel de peste 1.000 de metri, toate documentate cu hartă Google Earth şi hartă GPS, cu impresiile şi povestirile deţinătorului blogului dar şi cu multe poze şi filmuleţe de pe parcursul turelor.

Este un proiect deosebit de util pentru pasionaţii de MTB din zonă, şi nu numai, fiind o veritabilă arhivă privind traseele din Munții Trascău. Dar poate că ideea din spatele proiectului Acăsenii este cea care ar trebui să ne capteze atenția, fiind o pildă despre cum putem stă în puterea noastră a sfida provocările aruncate în calea noastră de către haosul numit de unii viață.

Vlad, care acum are 10 ani, este silit de o boală să facă extraordinar de mult sport. Câteva investigații pe la clinici, plus un tratament de un an și jumătate mai târziu, situația nu era mai bună, anul trecut Vlad fiind nevoit să renunțe și la participarea la concursuri de mountain bike. Soluția a avut-o tot tânărul biciclist: să continue să facă mișcare, străbâtând traseele din Munții Trascău pe bicicletă. Și nu oricum, ci documentând toate turele, pentru ca și alți oameni să se poată bucura de frumusețile locurilor și să ajungă să le cunoască mai bine. Povestea întreagă, precum și experiențele celor doi, le puteți găsi pe site-ul acăsenii.

Material realizat cu ajutorul lui Andrei Bodea, căruia îi mulțumim pe această cale

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − two =