Acum citesti
Yak Attack 2012, competiția care te poartă la 5.400 m altitudine

Mai sus nu se poate! Cursa de mountainbike Yak Attack, pornește de la 1.200 de metri și urcă până la 5.416 m altitudine, ca apoi să coboare rapid. Și nu oriunde, ci în Munții Himalaya!

Curpinde 10 stagii, cu un total de 400 km și o diferență de altitudine de 12.000 metri. Bineînțeles, nu este pentru oricine, mai ales că în punctul maxim canitatea de oxigen disponibilă este de doar 50% față de cea de la nivelul mării.

Dacă faci față altitudinii, atunci mai ai de luat în calcul temperaturile scăzute. Dacă în primele zile te vei bucura de razele soarelui la 30 de grade Celsius, începând cu a 5a zi a competiție trebui să te aștepți la temperaturi de -15 grade Celsius, la trecerea prin pasul Thorong La.

Apoi este vorba de teren: doar nu-ți imaginai că pedalezi pe o potecă curată. Pietre ascuțite, urcări pe porțiuni de nisip, poduri, mocirlă și invariabil zăpadă, toate te vor aștepta cu drag să le depășești cu brio.

Organizatorii încheie foarte plăcut prezentarea, citându-i pe cei care au luat parte până în prezent la această competiție: „A fost cea mai tare competiție din viața mea” sau „Aceasta nu este competiție, este tortură!„. Oricum ar fi, Yak Attack rămâne o experiență de viață. Dacă dorești să afli mai multe informații sau chiar să te înscrii la ediția acestui an, te invit pe yak-attack.co.uk.

Costul de participare este de £300.

Succes!

via Yak Attack

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − seven =