Acum citesti
Vlad Dinu despre Cupa EmmedueSport 2011

Stăm astăzi de vorbă cu Vlad Dinu, organizatorul competiției Cupa Emmedue Sport 2011. Am dorit să aflăm mai multe amănunte despre competiție, deoarece anul acesta va fi prezentă într-o formulă inedită.


1.Vlad, ineditul formulei din acest an este organizarea a două competiții pe parcursul a două zile. Un weekend plin pentru voi. Cum v-ați descurcat cu organizarea evenimentului?


Este și pentru noi o premieră organizarea unei competiții pe șosea destinată amatorilor. Presupune o logistică importantă,  de aceea suntem bucuroși să avem și susținerea deplină a Consiliului Județean Prahova în acest proiect. Va fi un week-end plin de ciclism la Ploiești, un oraș cu tradiție în acest sport, în trecut.


2.Care sunt principalele motive (sau motiv) pentru care competiția de șosea și cea de mountainbike sunt atât de apropiate?


Dorim un eveniment în care vrem să reunim cât mai mulți practicanți ai ciclismului și de aceea ne-am gândit la pasionații de ciclismul pe șosea, cel mai popular dintre toate probele de ciclism. Câștigătorul Cupei va fi acel concurent care, în urma celor 2 curse, va obține cea mai bună clasificare, în funcție de punctele obținute.


3.Ce prezență estimezi pentru ambele ediții ale acestui an?


Cupa Emmeduesport are un număr limitat de 600 de participanți, iar locurile libere scad în fiecare zi, deci ne așteptăm la o participare largă la acest eveniment.


4.Care dintre cele două competiții este mai populară? Cea de șosea sau maratonul pentru MTB-uri?


Ca număr de participanți competițiile de maraton de mountain-bike au o atracție mare, probabil, în viitorul apropriat sperăm să avem și un număr asemănător de competiții și pentru ciclismul de șosea. În orice caz, ciclismul de șosea este mult mai popular printre spectatori.


5.Dacă tot am adus în discuție competițiile de șosea, cum preconizezi că se vor dezvolta/populariza acestea pe viitor?


Sunt evoluții vizibile în fiecare an. Mai trebuie să așteptăm probabil 5-6 ani pentru a avea competiții de șosea importante pentru amatori.


6.Cât de dificil este traseele de maraton pentru bicicliștii amatori sau pentru cei care se decid să ia pentru prima dată parte la o astfel de competiție?


Traseele se desfășoară într-o zonă deluroasă și sunt accesibile oricărei persoane cu o bună condiție fizică, chiar dacă se află la o primă participare. Asta nu înseamnă că va fi neapărat ușor să ajungă la final.


7. Pe site-ul vostru există o rubrică de închirieri biciclete. Există posibilitatea ca unii participanți să închirieze direct de la voi o bicicletă pentru competiție?


Într-adevar, prin intermediul CarpatBike.ro persoanele care doresc să participe la eveniment o pot face și prin închirierea unei biciclete.


8. Mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim mult succes! Complimente de asemenea și pentru imaginea site-ului vostru! În încheiere poți adresa câteva cuvinte cititorilor FreeRider.ro. Dacă dorești, desigur. 🙂


Mulțumim și noi pentru interesul acordat. Sperăm să vă avem alături de noi la acest eveniment, dacă nu pe toți ca participanți, cel puțin ca spectatori.


N.R. Informații complete găsești pe cupa.emmeduesport.ro.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =