Acum citesti
Un cadru de ziua iei românești, marca Horia Nițu

IMG_2786Astăzi, 24 iunie, celebrăm ziua iei românești, această piesă vestimentară specifică poporului nostru, care arată la fel de bine și azi ca acum sute de ani. Ia poate să ia culori, forme și modele nebănuite, toate lăsate la îndemâna creatorului popular. Iar folclorul nostru este o bogată comoară pe care trebuie să știm să o prețuim, poate una dintre cele mai mari bogății ale noastre, cu care putem să ieșim și să ne mândrim oriunde în lume.

Horia Nițu, artist și ciclist, cunoscut de unii din turele de cursieră iar de alții din fotografiile cu cadre restaurate sau pictate, s-a gândit să celebreze această zi cu un cadru pictat cu teme folclorice. Până la urmă bicicleta este un element de bază a satului românesc, așa că un cadru cu motive folclorice nu are cum să arate altfel decât foarte bine.

Vă las să studiați și sper eu să admirați câteva fotografii cu această realizare. Pe Horia Nițu și restul lucrărilor sale, atât cadre de bicicletă cât și alte realizări artistice, le găsiți pe pagina sa personală!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + ten =